nesa_pojas_novi_sad

MEČ ZA WBO POJAS

Borovčanin: Ponovo sam pokazao da “Poraz nije opcija”!

 

Prvak Evrope u kruzer kategoriji Nenad Borovčanin odbranio je titulu u WBO verziji, pošto je u Novom Sadu pobedio nemačkog izazivača Larsa Buholca tehničkim nokautom u osmoj rundi. Sudija Zdravko MIlojević odlučio je da prekine meč i tako spreči Borovčanina da nanese ozbiljne povrede protivniku iz Nemačke.

Povezana vest:  Boško Draškovic sutra protiv borca iz Nikaragve

Borovčanin je tokom borbe u novosadskom „Spensu“ konstantno koristio visinsku prednost i prednjim direktima držao protivnika na odstojanju. Krajnji epilog najavljen je u sedmoj rundi kada je posle početnog opipavanja pulsa srpski bokser ozbiljnije krenuo u napad. Borovčanin je na efektan način stigao do skora 29-0 i tako opravdao njegov slogan: „Poraz nije opcija“.

-Zadovoljan sam kakao sam boksovao. Pokazao sam da sam za klasu iznad Buholca. Nisam očekivao da će sa spuštenim gardom da mi se suprotstavi, ali krajem šeste runde osetio sam da je u nok daunu i uspeo sam to da iskoristim – rekao je posle meča Borovčanin.

Povezana vest:  Tajson ide u glumce

Momak iz Loznice nije krio zadovoljstvo.

-Drago mi je što je hala u SPENS-u bila puna I što su došli da nas podrže. Naravno, drago mi je što je porodica bila uz mene i u ovom meču ali i što sam ovako odbranio pojas. Sada sledi još jedna odbrana, a onda, videćemo… – rekao je Borovčanin.

Povezana vest:  EP MOSKVA, Orlovi žele medalje