nikola_sjekloca_2VEČE PROFI BOKSA 2. OKTOBAR – ČAČAK

Sjekloća zvezda večeri

 

Posle duže vremena u Srbiji će na programu biti održana bokserka revija i to van srpske prestonice… Na spisku boksera je Nikola Sjekloća koji će u osam planiranih rundi stati u gard Hrvatu Goradanu Glišiću. Organizator večeri profi boksa u Čačku je Srpska profi boks federacija a ring će biti postavljen u hali Borac u Čačku 2. oktobra.

-Uz pomoć gradskih struktura grada Čačka i mnogobrojnih sponzora uspeli smo da zakažemo reviju koja će se, iskreno se nadamo, dugo prepričavati u regionu… Kao matchmaker revije imao sam velikih problema da sa malim budžetom sklopim parove koji će dobrom borbom zadovoljiti mnogobrojne gledaoce. Spektakl se održava u Čaćku, 2. oktobra 2010 godine, sa početkom u 19,00, u dvorani  KK „BORAC“ – rekao je Luka Popović.

U muzičkom delu programa, kao specijalni gost nastupiće Luis sa  svojim bendom.

Mile Nikolić (Crvena zvezda Ginis) ukršta rukavice sa nezgodnim i visokim Mađarom Zoltanom Hegedušom. Ocekuje se neizvestan duel do kraja jer su to takmičari podjednakih kvaliteta. Miša Nikolić (Crvena zvezda Ginis) će nakon pet uzastopnih pobeda pokušati da savlada Atilu Makulu koji je dosta napredovao u poslednjih nekoliko mečeva. Nikolić će do kraja godine imati još četiri rejting meča, a početkom 2011. očekuje ga meč za titulu prvaka Mediterana u WBC ili IBF verziji. Petar Živković, trenutno najveća nada Srpske profi boks federacije i član kampa SERBIAN FIGHTER, nastupa u četvrtom profi meču u svojoj karijeri protiv debitanta Jasmina Vraškića koji je najavio izuzetnu borbu i pobedu.

Povezana vest:  52. „BEOGRADSKI POBEDNIK“, Odlične borbe drugog dana, Memetović kandidat za trofej!

-Pomalo sam iznenađen izjavom njegovog trenera (koji poznaje Petra Živkovića) da će Vraškić pobediti, tako da u ovom meču ocekujemo pravi „rat“ u ringu. Ovo će biti meč za bokserske sladokusce – veli Popović.

Jovo Pudar konačno nastupa u Srbiji. Ima 22 pobede, tri poraza a sve mečeve u Americi… Posle više od pet godina vraća se na ring… Mnogi su iznenađeni činjenicom da Pudar boksuje u kruzer kategoriji, umesto u teškoj.

-Ja sam svedok njegovih napornih treninga u poslednjih šest meseci. Želja nam je da nakon nekoliko rejting mečeva izazovemo Marka Hucka, WBO prvaka sveta, a ubeđen sam da je Imamović, iako hrabar i stamen borac biti samo usputna stanica do povratka Pudara na sam vrh. Dobio sam nekoliko poziva i u pregovorima sam da Pudar sledeća dva meča boksuje u inostranstvu kako bi brže napredovao na rang listama i dobio priliku, koju i zaslužuje, da boksuje za jednu od prestižnih titula u kruzer kategoriji – rekao je Popović.

Povezana vest:  Legende jugoslovenskog boksa na vakcinaciji u Beogradu

U meču večeri Nikolu Sjekloću nije potrebno predstavljati. On je najbolje rangirani bokser spotskog kluba Crvena zvezda GINIS. Budvanin je i iza sebe ima 500 amaterskih mečeva, bivši je kapite reprezentacije (amaterski – olimpijski boks), vlasnik je bronze sa svetskog i evropskog prvenstva, WBC Internacionalni je šampion sveta, nekadašnji WBC prvak Mediterana. Ima 17 mečeva, 17 pobeda, trenutno zauzima 12. mesto na WBC rang listi. Nakon završetka „SUPER 6“ turnira sledeće godine i nakon dve uspešne odbrane Internacionalne titule Sjekloća će postati zvanični izazivač za WBC titulu prvaka sveta. Protivnik mu je Hrvat Gordan Glišić , pravi sportista i čovek koji u svakom meču pruza maksimum. Glišić ima 16 profi mečeva, od kojih je večinu boksovao na gostujućem ringu.

-Očekujem pravi okršaj, mušku borbu izbliza, na sredini ringa, gde neće biti mnogo taktiziranja i odstupanja. Nadam se da će Sjekloća opravdati ulogu favorita ali Nikako ne smemo podceniti Glišića.

Zbog meča Nikole Sjekloće kao i celokupne revije, isplati se doći u dvoranu KK Borca i podržati sve boksera da dođu do novih pobeda koje ce im obezbediti napredak na svetskim i evropskim rang listama. Želim da kažem da su prvobitno planirani da boksuju Dejan Ribać I Bogdan Mitić ali zbog poslovnih obaveza i nedostatka materijalnih sredstava ova dva izuetna boksera neće nastupiti na pomenutoj reviji.

Povezana vest:  SAOPŠTENJE RUKOVODSTVA BEOGRADSKOG RADNIČKOG O OTKAZIVANJU MEČA, Posumnjali u bezbednost

Jos jednom se zahvaljujemo Velimiru Iliću, gradonačelniku Velimiru Stanojeviću, gradu Čacku i mnogobrojnim sponzorima koji su omogućili održavanje spektakla i razvoj profesionalnog boksa u Srbiji – rekao je na kraju Luka Popović.

 

RASPORED MEČEVA:

1. meč, poluteška kategorija, 4 runde

MILE NIKOLIĆ (Srbija)  vs  ZOLTAN HEGEDUS (Mađarska)

2. meč, poluteška kategorija, 6 rundi

MIŠA NIKOLIĆ (Srbija)  vs  ATILA MAKULA (Mađarska)

3. meč, velter kategorija, 4 runde

PETAR ŽIVKOVIĆ (Srbija)  vs  JASMIN VRAŠKIĆ (Bosna i Hercegovina)

4. meč, kruzer kategorija, 6 rundi

JOVO PUDAR (Srbija)  vs  SAMID IMAMOVIĆ (Bosna i Hercegovina)

5. meč, supersrednja kategorija, 4 runde

ROBERTINO KUKIĆ (Srbija)  vs  DANIEL PAVELESCU (Rumunija)

6.meč, supersrednja kategorija, 8 rundi

NIKOLA SJEKLOĆA (Crna Gora)  vs  GORDAN GLIŠIĆ (Hrvatska)

 

Supervizor meča: prof. dr. MIROSLAV POPOVIĆ

Službena lica: RAJKO DŽAJIĆ i RADOSLAV MILUTINOVIĆ

Matchmaker: LUKA POPOVIĆ

 

PHOTO: ataimages.rs