pinkPINK SI

Slovenački Pink krenuo uz vatromet i koncert

 

Kompanija Pink medija grup (Media Group) vlasnika Željka Mitrovića zvanično je u ponoć, sredu na četvrtak, pokrenula novu televiziju Pink Si, koja emituje program na području Slovenije. Start televizije Pink Si proslavljen je prijemom za zvanice iz društvenog, kulturnog i političkog života Ljubljane i Slovenije, kao i goste iz Srbije u ljubljanskoj Gradskoj kući (Mestnoj hiši), potom besplatnim pop koncertom na obližnjem Prešernovom trgu i na kraju je ozvaničen ponoćnim vatrometom.

Pošto je prethodnih godina uz matični iz Srbije, pokrenuo Pink u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, kao i satelitski program za inostranstvo, Mitrović je izrazio zadovoljstvo što svečanost otvaranja Pinka u Sloveniji, u direktnom prenosu svih Pinkovih podružnica, prati između 35 i 40 miliona gledalaca.

Povezana vest:  SERIJA IZ ORIGINALNE HBO PRODUKCIJE "OSTAVLJENI" ĆE DOBITI DRUGU SEZONU

„Veoma sam ponosan što smo za samo 27 dana uradili nešto što radimo za pet do osam meseci, i podigli televiziju sa ozbiljnim potencijalima. Veoma sam iznenađen veoma toplom dobrodošlicom u Sloveniji, što je iznad svih mojih očekivanja. Veliko hvala zbog toga – rekao je Mitrović u „Mestnoj hiši“.

Vlasnik Pink medijske imperije posebno je zahvalio na pomoći prisutnom gradonačelniku Ljubljane Zoranu Jankoviču. Među zvanicama na prijemu, iz Srbije su bili vicepremijer Božidar Đelić i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, kao i estradne ličnosti Lepa Brena, Aca Lukas, Seka Aleksić, Jelena Karleuša i brojne druge, koje je Pink sa novinarima iz Beograda dovezao do Ljubljane posebnim avionskim letom.

Povezana vest:  Naručena nova sezona serije Marinci

Proslava pokretanja prve Pink televizije u nekoj od zemalja Evropske unije, nastavljena je u centru Ljubljane, na Prešernovom trgu, velikim koncertom „Pink Si Sloveniji“, gde su nastupili slovenački hor „Perpetum džezile“ (Jažile) i muzičar Manjifiko (Magnifico), hrvatska pop pevačica Nina Badrić i njen srpski kolega Željko Joksimović.

-Pink Si je za nas značajan projekat. Mislim da će program biti veoma uspešan, jer je apsolutno prilagođen slovenačkoj publici – rekao je Mitrović obraćajući se publici na Prešernovom trgu.

Povezana vest:  Farma 5. počinje 1. septembra

Prema njegovim rečima, otvaranjem Pinkovih televizija u pet zemalja bivše Jugoslavije uspostavljen je „lanac ili most koji će služiti kao most prijateljstva i solidarnosti“.

Kao prilog toj tvrdnji, Mitrović je rekao da su Pinkove televizije, avio prevoznik Er (Air) Pink, diskograf „Siti rekords“ i kompanija Beohemija donirale 70.000 evra za pomoć ustanovama za zbrinjavanje I odgoj dece u Ljubljani, koje su oštećene nedavno poplavi, za šta je zaradio buran aplauz prisutnih.