Tekvondisti_sa_trenerima

TEKVONDO

Dragan Jović: Nadam se da neće sve stati sa Milicom!

 

Trener olimpijske pobednice Milice Mandić, Dragan Jović poznatiji kao „Gale“ rekao je da se nada da se sa tekvondom u Srbiji neće stati posle ovih Olimpijskih igara i kazao je da se nada da će taj sport dobiti mesto koje mu pripada u zemlji.

-Ne mogu da kažem da sam presrećan, jer to je premala reč. Uradili smo nešto veliko za našu državu, a onda i za tekvondo, koji nije imao dovoljno pažnje do sada, jer je manji od drugih sportova, ali rezultat na Olimpijskim igrama može da ga podigne tamo gde mu je mesto – rekao je Jović novinarima u Londonu posle trijumfa Mandićeve.

Povezana vest:  Nemeš u finalu EP, sutra borba za zlato

-Nadam se da ovo nije kraj. Ko prati, zna da ona pravi rezultate u poslednje dve godine i da ima kontinuitet. Ovo je naša šansa. Nadam se da ne staje sve sa Milicom. Dragana (Gladović) i Damir (Fejzić) su mlađi od nje i njih je pojela trema. Treba da ih podržimo jer su oni potencijal za Rio – kazao je Jović.

Povezana vest:  GENSHINKAN SP U BORILAČKIM VEŠTINAMA, U Split po medalje

Mandićeva je zlato u teškoj kategoriji osvojila pobedivši branioca titule, zatim nekadašnju evropsku prvakinju, kao i sadašnju evropsku i svetsku, a ranije je gubila od sve tri.

-Taktika je za svaku borbu posebna. Imali smo sreću u tadašnjoj nesreći, jer je Milica radila sa svima njima polufinala i finala i gubila, uglavnom zbog sudija, jer nije bilo elektronskih oklopa. Srbija nalazi svoje mesto kad imamo ovakvo suđenje, video riplej, javni bim, a onda nema veze iz koje zemlje dolaziš. Evo i Gabon je uzeo medalju – rekao je popularni Gale.

Povezana vest:  Mekgregor suspendovan na dva meseca

On je sa novinarima pričao u dahu, bilo mu je teško postaviti i pitanje, ali je uspeo da iznese i lični utisak:

-Nemam reči da opišem to što smo usrećili neke ljude u Srbiji. Nije ovo kao fudbal, ali imamo svoje navijače i nadam se da su srećni…Ne znam kako je to biti trener olimpijske šampionke, jer sam tek sada postao, pa ćemo videti za neko vreme – rekao je Jović.