bane ivanovic kzn okt 2014 2

Ivanović: Odluka UEFA presedan u reprezentativnom fudbalu

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović ocenio je danas da je odluka Evropske fudbalske unije (Uefa) presedan u reprezentativnom fudubalu i dodao da je cilj nacionalne selekcije da se plasira na Evropsko prvenstvo 2016. godine.
-Nadam se da će nadležna lica u procesu donošenje ovakvih odluka analizirati sve još jednom. S druge strane, želim da naglasim da ono što je do nas je da razmišljamo o Evropskom prvenstvu 2016. godine I kako da se mi nađemo u Francuskoj – rekao je Ivanović, a prenosi Fudbalski savez Srbije (FS S). 
Prekinuta kvalfikaciona utakmica fudbalskih reprezentacija Srbije I Albanije registrovana je službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, kojoj će biti oduzeta tri boda u kvalifikacijama, a naredna dva meča kao domaćin u Grupi I odigraće bez prisustva publike. 
Ivanović je kazao da je uveren da reprezentacija Srbije poseduje kvalitet da se plasira na Evropsko prvenstvo. 
-Pred našom reprezentacijom je ogroman izazov i uveren sam da posedujemo i kvalitet i motiv da se nađemo na finalnom turniru 2016. godine. Sve je u našim glavama, sve odluke koje moramo da donesemo i preuzmemo u tom cilju. Mi smo u ovom trenutku jedini koji možemo da vratimo stvari na pravo mesto – kazao je on.
Ivanović je kazao da je predstojeća kvalfikaciona utakmica protiv Danske „odlučujuća i najteža“, kao i da je to prilika da se reprezentacija pokaže u najboljem svetlu. 
-Jedno vam obećavam – nikada nećemo odustati! Stvari koje moramo da promenimo su pred nama, nalaze se u vremenu koje dolazi i promenićemo i izgled tabele. Iskreno verujem u konačni uspeh i zajedničko radovanje povodom plasmana na Prvenstvo Evrope 2016. u Francuskoj – rekao je Ivanović. 
Uefa je kaznila i FS S sa 100.000 evra, a istu sumu će morati da plati i Fudbalski savez Albanije. Srbija će predstojeću kvalfikacionu utakmicu za EP odigrati 14. novembra u Beogradu protiv Danske, koja je trenutni lider Grupe I sa četiri boda, tri više od Srbije, ali i utakmicom više. 

Povezana vest:  Klose hoće da igra i na sledećem Mundijalu