miroslav_klose_2011_rep

Klose hoće da igra i na sledećem Mundijalu

 

Napadač Lacija Miroslav Klose, koji je u nedelju rešio derbi protiv Rome, rekao je danas da želi da igra za reprezentaciju Nemačke i na Svetskom prvenstvu 2014. u Brazilu. Klose ima 33 godine, a prošle sezone je u Bajernu postigao samo jedan prvenstveni gol. Letos je prešao u Lacio sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Povezana vest:  Zvezda u četvrtfinalu Kupa pobedom protiv BSK

-Ako sve bude išlo po planu, igraću za Lacio, a potom i za Nemačku na Mundijalu 2014. Godine – rekao je Klose koji je do sada postigao četiri gola za Lacio u Seriji A.

Klose deli drugo mesto na večnoj listi strelaca na Svetskim prvenstvima. On i Gerd Miler su postigli po 14 golova, a ispred njih je samo Brazilac Ronaldo sa jednim pogotkom više.

Povezana vest:  Šalke i Hamburg odigrali 3:3

-Svi znaju da za mene veliki izazov predstavlja da prestignem Gerda Milera – podsetio je igrač koji je rođen u Poljskoj, a za Nemačku je igrao na tri Mundijala.

Klose je za reprezentaciju Nemačke postigao ukupno 62 gola, šest manje od Milera. U poslednje vreme prvi napadač Nemačke je Mario Gomez koji ove sezone odlično igra u Bajernu.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica i tabela 12. kola