robert_prosinecki_pripreme_januar_2012

Prosinečki: Oslonac na mlade je najbolji put za Zvezdu

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki izjavio je danas uoči puta u Antaliju da je zadovoljan pojačanjima, kao i zalaganjem igrača u dosadašnjem delu priprema.

-Sledi nam put u Tursku, gde će akcenat biti stavljen na uigravanje ekipe. Doveli smo dosta pojačanja, od kojih su skoro svi mladi reprezentativci. Imaju talenta i potencijala i na njima je da se dokažu i uvere nas da su pravi igrači – rekao je Prosinečki.

Povezana vest:  Obala Slonovače protiv Senegala u baražu

Trener crveno-belih dodao je da njegov tim očekuje težak posao u nastavku sezone.

-Sigurno nećemo govoriti da imamo velike šanse nakon trenutnog bodovnog zaostatka, ali prvenstvo je dugo i sve je moguće, može svašta da se desi. Najvažnije je da smo stvorili tim za budućnost, jer moja i vizija kluba je da se Zvezda oslanja na svoju omladinsku školu i najbolje igrače iz Srbije. To je najbolji način da se vratimo na mesto fudbalskog lidera u ovom delu Evrope – istakao je Prosienčki.

Povezana vest:  Đorđević i Tošić: Modrić i Mandžukić su najopasniji

Prema njegovima rečima, prioritet Zvezde u prolećenm delu sezone je osvajanje nacionalnog Kupa, pošto je tim na drugom mestu na tabeli sa 10 bodova manje od lidera Partizana.

-Veliki broj novajlija nikada nije igrao pod opterećenjem koje je sasvim normalno usled istorije, tradicije i navijača koje imamo. Pružila im se prilika da pokažu karakter i da su rođeni pobednici. Verujem u njih i siguran sam da jesu, jer u suprotnom ne bi igrali u reprezentaciji i Crvenoj zvezdi – zaključio je Prosinečki.

Povezana vest:  Tevez: Igrači Juventusa pričaju na terenu

Fudbaleri Crvene zvezde danas su otputovali u Antaliju na drugu fazu priprema za prolećnu sezonu, a Prosinečki je na put poveo 30 igrača, od čega 12 novajlija.