Frank Lampard Shane Long

Lampard: Imamo pobednički mentalitet

Fudbaler Čelsija Frenk Lampard rekao je danas da je zadovoljan što ekipa razvija pobednički mentalitet potreban za igranje u više različitih takmičenja ove sezone. Čelsi je juče na svom terenu savladao Stouk sa 1:0 i plasirao se u osminu finala engleskog FA kupa. U Premijer ligi „plavci“ zauzimaju treće mesto na tabeli sa dva boda manje od vodećeg Arsenala.
Ekipu Žozea Murinja očekuje i dvomeč protiv turskog Galatasaraja u osmini finala Lige šampiona.
-U ekipi i u celom klubu vlada dobra atmosfera. Na klupu Čelsija se vratio Murinjo i bilo je potrebno malo vremena da ekipa počne da osvaja bodove. Ipak, u poslednjih par meseci razvili smo pobednički mentalitet i poraslo nam je samopouzdanje. Moramo da nastavimo u istom ritmu, da igramo ozbiljno svaki meč od prvog do poslednjeg minuta – rekao je Lampard za sajt Čelsija.
On je dodao da je Španac Huan Mata odličan igrač i da će biti pojačanje za Mančester Junajted, ali je naveo da Čelsi ima dovoljno kvalitetnih fudbalera koji mogu da nadomeste njegov odlazak.
-Mata je fantastičan fudbaler i, što je još važnije, odličan momak. Želim mu sve najbolje. Ovde je konkurencija velika, Oskar igra sjajno, a tu su i Azar i Vilijan – zaključio je Lampard.

Povezana vest:  Aleks tri nedelje van terena