zindan 1

Zidan: Hoću da budem uspešan trener

Jedan od najboljih svetskih fudbalera svih vremena Zinedin Zidan rekao je danas da je po završetku igračke karijere morao da ostane u tom sportu i naveo da želi da postane trener.
Francuz se 2006. godine povukao sa terena, a trenutno je deo stručnog štaba Karla Anćelotija u madridskom Realu.
-Želeo sam da ponovo osetim uzbuđenje koje donosi fudbal. Posle onog što sam doživeo kao igrač, osetio sam potrebu da ponovo budem u ovom sportu. Ne žalim zbog odluke da završim igračku karijeru, jer sam nakon togao mogao svaki dan da vodim decu u školu i provodim vreme sa njima – rekao je Zidan za francuski L’Ekip.
On je naveo da se zasad dobro oseća na funkciji koju ima u kraljevskom klubu.
-Konačno sam shvatio šta želim da radim. Hoću da budem koristan u Realu, ali želim i sam da vodim neku ekipu. Postigao sam mnogo kao igrač, a želim uspeh i u trenerskoj karijeri. Biću ambiciozan trener, hoću da vodim ekipu koja će da ima napadački stil. Fudbal je jednostavan, zato želim tim koji će tako da igra – zaključio je Zidan.
Tokom uspešne igračke karijere bio je prvak Italije sa Juventusom, šampion Evrope i Španije sa madridskim Realom, dok je sa Francuskom osvojio titule svetskog i kontinentalnog prvaka. 

Povezana vest:  Ivanović: Očekivali smo više, ovo je realnost