aleksandar-vucic 1

Vučić: Privatizacija jedino rešenje za sportske klubove

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je privatizacija pravo i jedino rešenje za sportske klubove, ali je izrazio i bojazan da država nema snage da to sprovede, navodeći da je formirana radna grupa koja se bavila poslovanjem tih klubova i da se rezultati mogu očekivati uskoro.
Vučić je na konferenciji za novinare na Kopaoniku, na mnogobrojna pitanja u vezi „Partizana“ i „Crvene Zvezde“ i uticaja politike na sport i sportske klubove, rekao da u rukovodstvu tih i nekih drugih klubova jeste bilo, ali da sada nema nijednog visokog funkcionera SNS.
On je naveo da se problem sportskih klubova može rešiti samo privatizacijom i da mu na manifestacijama, kako je naveo, ne viču i dobacuju što je nešto negde opljačkao, već zato što se zalaže za privatizaciju.
Vučić je ocenio da jeste problem i to što ti klubovi posluju i kada su im računi u blokadi, ali i upitao da li sada to znači i da treba, recimo, ukinuti DS zato što je i ona u blokadi.
-Jel bilo pljačke, bilo je, jel su mnogo kralim, krali su – rekao je Vučić i još jednom ponovio da smatra da je rešenje u privatizaciji.
Na pitanje o prepirci između Brankice Stanković sa B92 i novinske agencije Beta u vezi sa emisijom „Reporter“, koja se bavi pitanjem poslovanja fudbalskih klubova, Vučić je rekao da to neće da komentariše. 
Na pitanje da li zazire od odgovora, on je rekao da ne zazire ni od koga, ali da ne želi da odgovara na to pitanje.
Vučić je dodao da se u Srbiji uvek potcenjuje nečiji rad i da svi misle da su najpamateniji, kao i da svi znaju da su dobri reformski zakoni i reformske mere koje su donete, ali da to niko ovde neće da kaže.
Prema njegovim rečima, takve mere ne donosi onaj ko se plaši i dosta mu je političarenja.
Komentarišući pogrdno skandiranje Novaku Đokoviću na košarkaškoj utakmici Partizan-Crvene Zvezde, kada je deo navijača „crno-belih“ vređao najboljeg tenisera sveta, Vučić je podvukao da je tako nešto sramota i da u Srbiji zahvalnost najkraće traje.

Povezana vest:  Žoze Murinjo: Samo bih jednom voleo da vidim Barsu s deset igrača