murinjo_civil

Žoze Murinjo: Samo bih jednom voleo da vidim Barsu s deset igrača

U velikom derbiju, utakmici 32. kola španske Primere, fudbaleri Reala i Barselone su na Santiago Bernabeu odigrali bez pobednika i sa jednim pogotkom na obe strane.

Time se Barselona još jedan veliki korak približila naslovu prvaka Primere jer i dalje imaju ogromnih osam bodova prednosti i stvarno je neverovatno zamisliti da negde ispuste toliku bodovnu prednost.

nače, „el clasico“ u Madridu nije bio posebno lep, a oba pogotka su došla kao produkt uspešno izvedenih jedanaesteraca: Mesija s jedne u 53. minuti i Kristijana Ronalda s druge strane u 82. minuti. Razlika je u tome što je domaći igrač Albiol zbog starta na Vilji u 52. minuti dobio crveni karton, a Dani Alveš zbog starta na Marselu u 81. ne. To je podvukao nakon meča i Žoze Murinjo, trener domaće ekipe.

Povezana vest:  Fifa se brine oko saobraćajne infrastrukture u Brazilu

-Samo bih želeo jednom prilikom iste kriterijume na obe strane. Zašto je uopšte Albiol dobio crveni, nije mi jasno. Sada neće moći da igra finale Kupa kralja. Ali, ako je već dobio crveni zbog ničega, onda je valjda trebao i Dani Alveš da pocrveni – počeo je s pričom Murinjo i nastavio:

-Kada igram protiv Barselone stalno moja ekipa mora da igra s igračem manje. To je sada već normalno. Ma, jednom, samo jednom bih voleo da vidim Barselonu s igračem manje.

Povezana vest:  Poništen crveni karton Kajlu Notonu

O utakmici je Murinjo je rekao:

-Do isključenja Albiola je to bila otvorena utakmica, obe ekipe su imale šanse. Nakon isključenja je bilo teško igrati protiv Barselone, jer oni su takvi da maksimalno koriste igrača više na terenu. Uprkos tome smo uzeli bod i hvala prvenstveno navijačima koji su bili stalno uz nas – završio je Murinjo.

Povezana vest:  Pari Sen Žermen želi Simeonea na klupi