Ekipe_ucesnice_turnira

Flegovci sa juga odigrali prvi turnir

 

Počelo takmičenje za mlađe od 16 godina u američkom fudbalu, Fleg liga Srbije 2011.

Krune_RatniciU subotu 16. aprila Kraljevo je bilo domaćin prvog fleg fudbal turnira u okviru divizije Jug, na kojem su snage odmerile četiri ekipe: Kraljevo Royal Crowns, Kragujevac Wild Boars, Čačak Angel Warriors i Pirot Vitezovi. Upredo se igralo na dva terena, na kojima su se smenjivali timovi, koji su igrali po jednokružnom sistemu sučeljavajući se svaki tim sa svakim. Kragujevački Divlji Veprovi su osvojili najviše bodova pobedivši preostale tri ekipe, a piroćanski Vitezovi su bili drugi. Čačani su bili poslednji ne zabeleživši ni jednu pobedu, a domaće Krune su osvojile treće mesto, pobedivši jedino komšije iz Čačka.

Kragujevački tim, koji je bio i najbrojniji je pokazao da ima odlične atlete i da Veprovi ne moraju da brinu za budućnost kluba. Predvodjeni mladim trenerom Đorđem Topalovićem dečaci iz Kragujevca su pokazali dobru taktičku igru i fizičku spremnost, nadigravši svoje vršnjake iz preostala tri grada i zasluženo osvojivši najviše bodova i prvo mesto na turniru.

Povezana vest:  Igrači Kraljevskog kluba američkog fudbala Kraljevo Royal Crowns odlični sportisti i učenici

Vitezovi iz Pirota sa svojom jedinom selekcijom, fleg timom, rade veoma ozbiljno pa i ako njihov tim broji tek sedam igrača, pokazuje da će biti opasan takmac svima u diviziji Jug, ali i šire. Ovaj tim su tokom turnira krasile veoma atraktivne akcije trčanjem iz rivrsa koje su često potpuno zbunjivale protivnike i otvarale prostor za poentiranje.

Isto ne toliko brojan tim od samo šest čačanskih dečaka i ako je izgubio sve utakmice je pokazao da ima potencijala, ali da je potrebno samo malo više i konstantnije raditi sa njima. Ako se isrpave te neke bazične greške već na sledećem turniru Ratnici iz Čačka mogu biti ravnopravan konkurent svim protivnicima.

Kraljevske Krune, takođe imaju veliki potencijal i u sve tri utakmice su se pokazale kao veoma ozbiljan protivnik. Skoro trideset mladih igrača broji fleg tim Kraljevskih Kruna i dosta novih dečaka je debitovalo za kraljevački tim, opravdavši poverenje trenera prikazanom igrom.  I ako su kraljevčani na ovom turniru zauzeli treće mesto sve govori da će u nastavku takmičenja sigurno biti jedni od pretendenata za prolazak u play off.

Povezana vest:  Branko Vučinić novi predsednik SAAF

Nakon turnira, igrač pobedničkog tima Veprića Đorđe Stojković, (1998. godište), iznosi utiske: „Presećan sam što sam postigao TD. Bilo je prelepo u Kraljevu i sve ekipe i drugari su super. Jedva čekam novi turnir da se opet družimo, a nije važno ko će pobediti. Voleo bi da igramo ovakve turnire svaki vikend.“

Na pitanje kako je zadovoljan svojom i igrom svojih Kruna jedan od najmlađih učesnika turnira Strahinja Pivljaković (2000. godište) kaže: „Sve u svemu zadovoljan sam, jedva čekam sledeći turnir,  da ponovo igramo i da se revanširamo.“

Nakon završetka zvaničnog dela turnira odigrana je i jedna revijalna utakmica između kragujevčana i kraljevčana u kojoj su nastupili svi igrači koji nisu imali veliku minutažu na samom tunriru. Ovaj prijateljski susret, koji je završen nerešenim rezultatom 37:37, je i simbolično obeležio kraj jednog lepog sportskog druženja najmlađih selekcija američkog fudbala u gradu na Ibru.

Povezana vest:  NFL VESTI, Uhapšen vlasnik Koltsa zbog vožnje u pijanom stanju

Semafor:

Prvi turnir Felg lige Srbije, Divizija Jug – Kraljevo

Teren: Sportski aerodrom. Gledalaca: oko 100.

Kraljevo – Čačak, Poluvreme: 28:14, Kraj: 44:28

Kragujevac – Pirot, Poluvreme: 20:12, Kraj: 38:26

Kragujevac – Čačak, Poluvreme: 22:14, Kraj: 51:20

Pirot – Kraljevo, Poluvreme: 22:12, Kraj: 28:24

Kragujevac – Kraljevo, Poluvreme: 25:21, Kraj: 44:33

Čačak – Pirot, Poluvreme: 0:8, Kraj: 6:28

Pored divizije Jug odigrane su utakmice i u divizijama Sever i Centar. U okviru divizije Centar su igrale ekipe: Pančevo Panthers, Beograd Vukovi, Obrenovac Sky Tanders i Zemun Gorštaci. A u okviru divizije Sever su učestvovale ekipe: Spartanci Subotica, Indians Inđija i Sremska Mitrovica Sirmium Legionaries. Nakon završetka igranja u okviru divizija u Play Off će proći po dva najbolja tima iz svake divizije, koji će se boriti za titulu prvaka Fleg Lige Srbije.