indjija-indians-novi-sad-dukesPLS: Vojvođanski okršaj u Kneževcu
 
Prvi meč u novoj sezoni kao domaćini, novosadski GAT Dukesi odigraće u Novom Kneževcu, protiv Inđija Indiansa, u nedelju od 14 sati, na stadionu FK Obilić.
Vojvode ni u poslednje dve sezone nisu uspele da se domognu finala, pošto su nepremostiva prepreka za njih u plej-ofu bili kragujevački Divlji veprovi, od kojih su, zanimljivo, oba puta bili bolji u ligaškom delu. Ovoga puta Novosađani su se silno pojačali, u želji da se domognu ne samo finalnog okršaja, već i šampionskog pehara.
U „srpsku Atinu“ ove sezone stigla su značajna pojačanja, pre svega iz Sjedinjenih Američkih Država, u vidu veoma iskusnog glavnog trenera, Daga Adkinsa, te igrača koji su prošle godine ostavili veliki trag u Nemačkoj – kvoterbeka Aleksandra Mek Kina osvajača Druge lige i risivera/defanzivnog beka Vila Pauela, vicešampiona najjače lige. Od domaćih pojačanja najzvučnija su sada već bivši igrači Vukova – Filip Vezmar, Vojin Milić i Ivan Klarić, a tu su i još sedmorica momaka iz drugoligaških klubova.
Sa druge strane, klub je napustilo tek par igrača – prvi kvoterbek Rastko Jokić, zbog poslovnih obaveza i ofanzivni linijaš Nenad Stojić, novi član nemačkih Algau Cometa, pa Novosađani smatraju su dosta jači jer je bio znatno veći broj dolazaka nego odlazaka.
Cilj nam je da budemo bolji u svakoj utakmici i da na kraju završimo sezonu pobedom u Serbian Bowlu – rekao je strateg Dukesa, Dag Adkins.
U prošlogodišnjem duelu Novosađani su slavili u Inđiji – 39:6, a njihov hed kouč više vodi računa o igri svog tima nego o protivniku.
– Očekujem da na delu vidim kakav tim imamo, sada kada konačno počinjemo sa utakmicama. Ne znam mnogo o Indiansima, osim da imaju novog trenera i da su spremni da igraju, pa očekujem dobar fudbal – kazao je Adkins.
Klub iz Inđije sačuvao je kostur od domaćih igrača i ojačao ga brojnim strancima. Po prvi put u istoriji predvodiće ih američki trener, Džejms Fajed, dok će vođa napada na terenu biti njegov sunarodnik Čarls Bab, a odbranu će ojačati Džeron Džons (DL/LB), koji je prošle sezone nastupao u niškim Imperatorima. Uz Amerikance, stigla su i trojica Australijanaca – trkač Troj Vajks, defanzivni linijaš Džordi Kiket i lajnbeker Skot Sevidž.
– Svaka pobeda je jako veliki uspeh za nas, ali cilj za ovu sezonu je ulazak u plej-of. Nije važno sa koliko se neko pobeđuje, već način na koji se to radi, te ćemo u tom smislu biti zadovoljniji pobedom od 3:0, nego gubitkom meča sa 45:40, na primer. Menja se način i filozofija dosadašnje igre i verujemo da smo na tom polju napravili pomak, no najviše se očekuje u predstojećem periodu – kazao je Fajed.
Za razliku od Novosađana koji nisu imali nijednu proveru pred početak sezone, Sremci su u prijateljskom meču pobedili beogradske Plave zmajeve – 25:0.
– Prvi ligaški meč je pravi ispit za našu ekipu. Igramo protiv jakog tima i nadamo se da ćemo se pokazati u dobrom svetlu. Odbrana je naš zaštitni znak, u napadu imamo sjajnu ekipu raninbekova, dok ofanzivna linija igra zajedno treću sezonu i ima mnogo iskustva, što je u ovakvim mečevima vrlo značajno. Mi smo mlada ekipa željna dokazivanja – zaključio je Fajed.
Povezana vest:  JUNIORSKA LIGA SRBIJA 2011, Vojvode spremne za gostovanje u Čačku