U nedelju od 16 časova u Novom Sadu nastavlja se Sport Klub Prva liga Srbije utakmicom između domaće ekipe Wild Dogs i branioca Serbian Bowl titule Kragujevac Wild Boarsa. Ovo je poslednja utakmica četvrtog kola Prve lige Srbije koja je odložena zbog utakmice CEFL lige Veprova protiv Vienna Vikings.

Gosti ulaze u meč sa imperativom pobede posle dva vezana poraza. Kragujevčani su u drugom kolu bili slobodni, tako da su posle pobede nad Požarevcem u prvom kolu zabeležili poraze u derbiju sa Vukovima i četvrtfinalu CEFL lige sa Vikingsima. Sada sa skorom 1-1 gostuju Novosađanima koji su zabeležili dve pobede i poraz. Wild Dogs su bili sigurni protiv Jagodine (21:12) i Požarevca (39:0), ali je napad zakazao protiv Banata (0:17). Wild Dogsi imaju iskusnu odbranu koju predvode Vladimir Vasilić, Uroš Josipović i Nemanja Vučković i koja će morati da odigra na visokom nivou kako bi se suprotstavila napadu Veprova. Kragujevac je protiv Vukova postigao 42 poena uz dobru igru importa Ajzee Vida i Eštona Hurda, a muke defanzivnim bekovima zadavaće reprezentativci Stefan Đurić, Filip Nedeljković i mlade snage Milan Novaković, Miloš Petrović i Toma Todorović.

Povezana vest:  NHL VESTI, Nashville prvi polufinalista

Utakmica počinje u 16 časova na stadionu FK Sremac u Novom Sadu.

Ovog vikenda startuje i Druga liga Srbije, a otvaraju je ekipe Kikinda Mammoths i Beograd Gladiators. I pored nedavnog osnivanja Gladijatora, ekipe se dobro poznaju iz 2019. godine kada je većina igrača iz Beograda nastupala za Zemun Pirate u Drugoj ligi. Predsednik Gladijatora Dragutin Žikić pojačao je ekipu iskusnim igračima iz Obrenovac Hawksa, kao i stručni štab. Napad će predvoditi dugogodišnji trener Hawksa Filip Jovanović, a odbranu dugogodišnji igrač i deo stručnog štaba Vukova Ivan Gavrilović.

Povezana vest:  Predsednik Svetske bejzbol federacije u Novom Sadu i Beogradu

Kikinda je svakako favorit. Mamute naravno predvodi Branislav Fekete kao glavni trener i QB koji u svom arsenalu ima dobar korpus mladih risivera. Kikinda je 2019. zaustavljena u polufinalu na domaćem terenu od strane Klek Knightsa i sada će pokušati da ispravi taj rezultat i ove godine izbori plasman u Prvu ligu Srbije koja će sledeće sezone da broji 8 klubova.

Povezana vest:  MAČEVANJE, Larisa Korobejnikova osvojila titulu na „Star kupu“ u Beogradu

Utakmica između Kikinda Mammoths i Beograd Gladiators igra se u nedelju od 16 časova na stadionu FK Žak u Kikindi.

Ovog vikenda nastavlja se i utakmičenje u Kadetskoj ligi Srbije i to u obe grupe. U Grupi Sever Pančevo Panthers će dočekati Novi Beograd Orlove na terenu SC Strelište u nedelju od 15 časova. U Grupi Jug igraju se dva susreta, Jagodina Black Hornets dočekaće Kragujevac Wild Boars u nedelju od 17 časova na terenu FK Mladost Ribare, a Kraljevo Royal Crowns igraće u subotu od 13 časova na terenu FK Magnohrom protiv Mladenovac Forestlandersa.

Izvor: saaf.rs