Pancevo-Panthers-Vili-SirdFuriozan finiš Pantera

Pobedom nad čvrstom ekipom Indiansa iz Inđije, Pančevo Panteri overili su opstanak u Sportklub Superligi, ali i najavili da će u poslednja dva kola vrebati priliku da se domognu četvrte pozicije, koja bi ih odvela u plej of.
Gosti su otvorili utakmicu tačdaunom Darena Tejta, pokazavši već tada da ih na stadionu SC „Mladost“ zanima samo pobeda. Međutim, nedugo zatim ih je greška koštala primljenih poena, pošto je posle lošeg snepa najsnalažljiviji bio Luis Korum, koji je došao do nje i zabeležio tačdaun za domaći tim. Obzirom da pretvaranje nije uspelo, gosti su prvu deonicu završili vođstvom minimalnim vođstvom, koje je moglo da bude i veće da su realizovali pokušaj fild gola sa oko 30 jardi.
Bili su to detalji koji su pomogli Pančevcima da se vrate u meč, pa su od tog trenutka zaigrali mnogo bolje. Usledio je tačdaun Marka Sovilja trčanjem, kojim su domaćini došli do prednosti koju su sačuvali do velikog odmora.
Nisu se Inđijci predavali, a poslednji trzaj usledio je u trećoj deonici, kada su preko kvoterbeka Blera Bleka došli do izjednačenja, najavivši neizvesnu završnicu. Međutim, do nje ipak nije došlo.
Panteri nisu dozvolili debitantu u elitnoj ligi da napravi iznenađenje, već su dodali gas u polednjoj četvrtini. Dok je odbrana bila neprelazna, napad je samo u tom periodu postigao više tačdaunova nego u prethodna tri, pa je domaći tim na kraju ipak zabeležio ubedljiv trijumf.

Povezana vest:  Vukovi čeličnih živaca, Ružić promašio pobedu u derbiju

Pančevo Panhters – Inđija Indians 35:14 (6:7, 8:0, 0:7, 21:0)
Stadion: SC „Mladost“. Gledalaca: oko 500.
Kretanje rezultata:
0:7 Daren Tejt trčanje 1 jard, Vladimir Dimitrijević uspešan PAT.
6:7 Luis Korum vraćanje fambla.
14:7 Marko Sovilj trčanje 5 jardi, Korum pretvaranje za 2 poena.
14:14 Bler Blek trčanje 5 jardi, Dimitrijević uspešan PAT.
20:14 Šird trčanje 5 jardi, neuspešan PAT.
28:14 Korum trčanje 6 jardi, Bratislav Bošnjak pretvaranje za 2 poena.
35:14 Šird pas 13 jardi ka Zoranu Todoroviću, Zubović uspešan PAT.

Povezana vest:  Kraljevske krune postale deo inicijative "Produži život"