tole karadzic 4

Karadžić: Moraće da dođu i rezultati

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Tomislav Karadžić izjavio je danas da veruje u bolje dane nakon serije loših rezultata nacionalnog tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. 
-Kada imate ovakvu situaciju, najbolji lek za to je rezultat, on sve popravlja. Njega za sada nema, ali će morati da dođe, verujem u bolje dane – rekao je Karadžić novinarima na aerodromu u Lisabonu uoči povratka reprezentacije Srbije u Beograd. 
Srpski fudbaleri su u nedelju uveče izgubili u gostima od Portugala sa 1:2, čime su praktično izgubili sve šanse za plasman na Evropsko prvenstvo. Srbija posle četiri kola zauzima pretposlednje mesto u kvalifikacionoj Grupi I sa jednim bodom, šest manje od Albanije I Danske, a čak osam od lidera na tabeli Portugala. 
-Da smo došli do boljeg rezultata u Portugalu, to bi nam svakako bio vetar u leđa. Pre svega na psiholoskom planu jer je tu, čini se, najteža situacija. Možemo da dajemo lepe izjave, književne ili bilo kakve druge, ali to ne leči, leči samo rezultat – kazao je Karadžić. 
Prema njegovim rečima, selektor Radovan Ćurčić i stručni stab imaju puno poverenje saveza. 
-Javnost će svakako da donese svoj sud. Mi smo se opredelili za ovog selektora i ovaj stručni štab i nastavićemo da radimo. Ima pomaka bez obzira na to što smo grešili u više navrata. To jednoj reprezentaciji ne bi smelo da se dešava – naveo je prvi čovek FS S-a. 
On je ocenio da Srbija i dalje ima realne šanse za plasman na kontinentalni šampionat, koji će se sledeće godine održati u Francuskoj. 
-Verujem u to da će Portugal svoj plasman rešiti pre utakmice sa nama u Beogradu i ostaju nam nada, želja i realna situacija da pobedimo te četiri utakmice i budemo bar u baražu – kazao je Karadžić. 
Po njegovom mišljenju, ključna utakmica za reprezentaciju Srbije biće protiv Albanije u Elbasanu. 
-Sve će zavisiti od duela sa Albanijom. To je po meni jedna od ključnih utakmica, zato što bi Albance pobeda uvela u prednost, tako da moramo da se spremimo – rekao je Karadžić. 
Srbija će u narednom kvalifikacionom susretu gostovati Danskoj 13. juna u Kopenhagenu. 

Povezana vest:  Partizan odigrao nerešeno sa Videotonom