jelensuperliga logo

Sutra je derbi: Zvezda za nadu, Partizan za titulu

Večiti fudbalski derbi između Crvene zvezde i Partizana uvek je poseban dan u Beogradu, Srbiji i regionu, a sutrašnji 148. duel crveno-belih i crno-belih imaće dodatnu draž jer bi mogao da bude presudan u šampionskoj trci.
Zvezda je domaćin, prvi put otkad stadion nosi ime legendarnog Rajka Mitića, a pobeda se nameće kao imperativ zbog činjenice da Partizan ima pet bodova prednosti i u slučaju pobede, pa čak i nerešenog rezultata crno-beli bi jednu ruku stavili na pehar.
Igrači trenera Nenada Lalatovića prethodnih dana otvoreno su pričali „da je pobeda jedina opcija“, a sem prednosti domaćeg trerena, na ruku crveno-belima ide i činjenice da su u poslednje vreme uglavnom slavili protiv komšija na svom terenu.
Sa druge strane, iskusniji tim crno-belih zna kako se igraju utakmice za titulu, često su izlazili kao pobednici, istina, uglavnom u Humskoj, a trener-debitant Zoran Milinković uveren je da baš to može da bude prednost.
Kao i prethodnih osam derbija Milorad Mažić će deliti pravdu, što je naravno potpuno logično jer se najbolji srpski arbitar sjajnim izdanjima na evropskoj sceni nameće kao logično i najbolje rešenje.
Kao i uvek kada se igra derbi, svih preostalih sedam utakmica ostaće u drugom planu, ali za nijansu zamnimljivijer moglo bi da bude u Kragujevcu gde domaći Radnički koji se bori za opstanak dočekuje pretendenta za Evropu Čukarički ili na Karaburmi u duelu gradskih rivala OFK Beograda i Rada.
Raspored 24. kola Superlige:
Subota: Jagodina – Voždovac, Mladost – Donji Srem, Radnički Kragujevac – Čukarički, Radnički Niš – Napredak, Spartak – Novi Pazar (16.00), Vojvodina – Borac (17.30), Crvena zvezda – Partizan (18.00). Nedelja: OFK Beograd – Rad (16.00).
Tabela: Partizan 56 bodova, Crvena zvezda 51, Čukarički 44, Vojvodina 40, Novi Pazar 36, Rad 34, OFK Beograd 32, Jagodina 30, Mladost Lučani 29, Spartak 25, Napredak 24, Donji Srem 24, Borac Čačak23, Radnički Niš 23, Voždovac 18, Radnički Kragujevac 15.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica 24. kola Bundes lige i tabela