covic press nov

Čović: Karadžic radi na talasu manipulacija

Potpredsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da se prvi čovek nacionalnog fudbalskog saveza (FSS) Tomislav Karadžić godinama bavi manipulacijama u tom sportu, ali da veruje da će svemu uskoro doći kraj.
-Još od 2013. godine, kada smo imali primedbe na njegov rad i započeli akciju smenjivanja, nisam primetio da se nešto promenilo u srpskom fudbalu. Da li se popravila regularnost ili suđenje? Karadžić radi na talasu manipulacija koji je sada istrošen. Znam da će biti priča kako su nesposobna rukovodstva Crvene zvezde i ostalih klubova, ali hajde da razgovaramo o rezultatima reprezentacije, a ne koje zgrade su napravjene. Ta njegova izjava o doživotnom obavljanju funkcije relativna je stvar – izjavio je Čović.
On je dodao da ne vidi razlog zbog čega bi Karadžić ostao predsednik FŠ ukoliko su klubovi protiv njega.
-FSS postoji upravo zbog tih klubova i ukoliko oni zatraže da se raspišu izbori to treba i da se ostvari. Karadžić se vodi izrekom ‘zavadi pa vladaj’, ali je evidentno da su potrebne promene – poručio je Čović.
Kako je istakao, sa promenama u FSS treba da se složi i najveći rival Partizan pošto su dva kluba „perjanice srpskog fudbala“.

Povezana vest:  Mandžukić neizvestan za revanš Kupa protiv Reala