zvezda finalista turnira prijateljstva 2015Crvena zvezda u finalu turnira prijateljstva

Pobedom nad vršnjacima zagrebačkog Dinama, mlađi kadeti Crvene zvezde plasirali se u finale.
Drugi po redu turnir prijateljstva „Savo Milošević“ koji se igra u Bijeljini, tačnije etno selu Stanišići, ove godine je organizovan na još višem nivou, a koliko je mladim fudbalerima stalo da ostave dobar utisak i postignu dobre rezultate, najbolje pokazuje scena sa prve polufinalne utakmice koja je igrana danas.
Naime, dečaci rođeni 1999. godine, pod vođstvom trenera Ognjena Koromana, suprotstavili su se ekipi Dinama iz Zagreba. Nakon 60 minuta igre, rezultat je glasio 1:0 za Crvenu zvezdu, a strelac jedinog gola, na oduševljenje većeg broja navijača, u 22. minutu bio je Dejan Joveljić, koji se nakon prekida najbolje snašao u petercu Dinama. Kada je glavni arbitar odsvirao kraj, naši dečaci su podelili radost sa navijačima koji su ih bodrili tokom cele utakmice.
Mlađi kadeti Crvene zvezde su nakon grupne faze zauzeli prvo mesto sa sve tri pobede, ispred Osijeka, Budućnosti i Veleža. Kao prvoplasirani, obezbedili su ulazak u polufinale, a nakon današnjeg dana, kao prvi finalista, svog protivnika će znati nakon utakmice Vojvodina – Partizan.
Finalna utakmica ovog turnira na programu je u nedelju, 24. maja.
Prethodno je fudbalerima Crvene zvezde na čelu sa trenerom Ognjenom Koromanom, upriličen srdačan doček od strane udruženja navijača Crvene zvezde iz Bijeljine. Maladi fudbaleri imali su priliku da se upoznaju sa znamenitostima grada Bijeljine, gde su obišli kompleks manastir Svete Petke na Pet jezera, a zatim je nastavljeno druženje sa simpatizerima “crveno-bele“ boje.

Povezana vest:  Murinjo planira da dovede dvojicu igrača za cenu jednog