jose-mourinho_real_1

Murinjo planira da dovede dvojicu igrača za cenu jednog

 

Trener madridskog Reala Žoze Murinjo izjavio je nedavno da mu nedostaje još jedan napadač, ali prema pisanju Marke, portugalski stručnjak je smislio plan kako da dobije dvojicu za cenu jednog.

Naime, već duže vreme poznata namera „kraljevskog kluba“ da na Santiago Bernabeu dovede mladu brazilsku zvezdu Nejmara (19). Njegov sadašnji klub Santos traži 45 miliona evra i za sada ne misli da odstupi od te cene.

Povezana vest:  Mažić će suditi na Evropskom prvenstvu u Francuskoj

Murinjo je, međutim, smislio način kako da spusti cenu talentovanom napadaču koji je postigao dva gola za Brazil u pobedi protiv Ekvadora na Kopa Americi u sredu uveče.

Ideja portugalskog stručnjaka je da ostavi Nejmara u Santosu do januara kako bi mogao da zaigra za sadašnji klub na Svetskom klupskom prvenstvu. Zauzvrat bi tražio od brazilskog kluba da smanji traženi iznos, a za novac koji bi pritom uštedeo doveo bi Emanuela Adebajora (27) iz Mančester Sitija i to odmah.

Povezana vest:  Mrkela: Veliki klub zainteresovan za Degeneka, Meleg odlazi iz Zvezde

Togoanski napadač je u drugoj polovini prošle sezone igrao na pozajmici u Realu i Murinjo je njime bio u potpunosti zadovoljan. Voleo bi ga zato i sledeće sezone imati na raspolaganju jer smatra da bi napadu doneo fizičku snagu kakvu Gonzalo Higuain i Karim Benzema nemaju.

Adebajor je otpisan u Sitiju, nije otputovao sa saigračima na turneju u SAD i veruje se da „građani“ za njega ne bi tražili više od osam miliona evra.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati 29. kola Premijer lige i tabela