dejan_udovicic_i_ekipa_u_bazenu

SP VATERPOLO

Udovičić odredio ekipu za Šangaj

 

Selektor Dejan Udovičić odredio je srpski sastav za svetsko prvenstvo u Šangaju.Tu su –

Igrači: Slobodan Soro (133 utakmice),  Marko Avramović (84 utakmice – 21 gol), Živko Gocić (229 – 119), Vanja Udovičić (kapiten, 244 – 286), Marko Ćuk (13 – 5), Duško Pijetlović (151 – 189 ), Slobodan Nikić (229 – 188), Milan Aleksić (85 – 48), Nikola Radjen (103 – 39), Filip Filipović (173 – 232 ), Andrija Prlainović (155 – 244), Stefan Mitrović (76 – 65), Gojko Pijetlović (81).

Povezana vest:  Savić ponovo kritikovao kalendar takmičenja vaterpolista

Stručni štab: Dejan Udovičić (selektor), Dejan Stanojević i Vladimir Pavlović (treneri), dr Nebojša Jeremić (doktor), Goran Golubović (fizioterapeut), Miloš Ćirić (skauting), Marko Stefanović (tim menadžer), Nenad Manojlović.

U timu kao što se očekivalo nema Ubovića i Mitrovića čijim je radom selektor zadovoljan. Mitrović već zna a Ubović je sada osetio atmosferu.Obojica u petak putuju za Beograd gde će nastaviti rad sa univerzitetskom selekcijom.

– Nismo još u željenom stanju. To je očekivano kada se zna kalendar, veliki broj takmičenja u kratkom vremenu i nemogućnost imanja optimalnog broja treninga.Španija i Madjarska su daleko svežiji timovi za razliku od nas koji smo imali obaveze u Svetskoj ligi.

Povezana vest:  Vaterpolisti Zvezde žele u finale plej-ofa i Kupa Srbije

Selektor dodaje da je za ekipu sada bolje da igra sa danom pauze.

– U principu to nije naš ritam ali kada se zna da za nešto više od mesec dana ovi igrači tri puta moraju da jure vrhunsku formu onda je bolje. Sportski zakoni su jasni, oni možda mogu da se koriguju.Na nama je da budemo pametni i da svoje nedostatke sakrijemo.To ću uostalom da rade i druge ekipe.

Povezana vest:  Filipović: Veliki ulog i za Radnički i za Zvezdu

Ne želi nikakvu priču oko plasmana:

– Svako licitiranje bi bilo pogrešno i kontraproduktivno.Idemo od utakmice do utakmce i siguran sam da ćemo dati sve od sebe.

Na kraju i konstatacija da se pamti rezultat i da Srbija mora i u ovakvom stanju da pronadje snagu za kvalitetno takmičenje.

Reprezentacija u petak ujutru putuje u Šangaj a uveče će imati prvi trening.

Ubović i Mitrović su poželeli ekipi sve najbolje. Za Ubovića veliko iskustvo i motiv za dalji rad a Mitrović je ponovo pokazao kvalitet visokog nivoa