konferencija pred utakmicu Kairat- Crvena zvezda

Božović: Nije gotovo, trudićemo se da iskoristimo šansu

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je danas da zbog sticaja okolnosti njegova ekipa nije pokazala pravu snagu u prvom meču protiv Kairata i da očekuje mnogo bolju igru u revanšu.
Kazahstanski klub slavio je pre pet dana u Beogradu, u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa 2:0, ali je od drugog minuta imao igrača više zbog isključenja Sava Pavićevića.
-Šanse su nam sad mnogo veće, jednostavno desilo se što se desilo. Nista nije gotovo i trudićemo se da iskoristimo šanse. Prva utakmica se završila a nismo videli pravu snagu Kairata, jer mi poslednjih 20 minuta nismo imali snage i ostao je utisak kao da su nas „razvalili“ – rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.
On je dodao da je uprkos svemu, Zvezda u prvom meču imala veći posed lopte, dobila više duela, kao i da se zaboravlja da je prvom golu prethodio ofsajd.
Kada je u pitanju dug put i vremenska razlika od četiri sata Božović je rekao:
-Treniraćemo sutra na našem stadionu, u 10 uveče po našem vremenu slećemo, spavamo i igramo utakmicu. Nema treninga tamo, nas ne ne interesuje nista, samo igra. Radio sam osam godina u Rusiju, leteli smo po 11 sati, ne gledate teren i direktno idete na spavanje, a sutradan igramo utakmicu. Uostalom, i oni su tako –
Prema njegovim rečima, ekipa nije vežbala penale.
-Penal se ne sutira nogom nego glavom. Nismo razmisljali o njima – poručio je Božović.
Jedan od boljih Zvezdinih igrača u prvom meču Aleksandar Katai izjavio je da svi igrači veruju u čudo i preokret.
-Daćemo maksimum da napravimo pozitivan rezultat, nema alibija zbog dugog putovanja. Naše je da izađemo na teren i da postignemo što bolji rezultat – istakao je Katai.
Revanš meč između Kairata i Crvene zvezde ighra se u četvrtak od 18 sati po srpskom vremenu.

Povezana vest:  Valke: U Brazilu nema ni stadiona, ni vazdušnih luka, ni transportnog sistema