Brazil_SP_2014

Valke: U Brazilu nema ni stadiona, ni vazdušnih luka, ni transportnog sistema

Glavni sekretar Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Džerom Valke uputio je oštru kritiku brazilskim organizatorima Svetskog prvenstva 2014. godine.

Valke je zabrinut da radovi na izgradnji novih i obnovi starih stadiona neće biti gotovi na vreme, a i ukupno stanje infrastrukture u zemlji smatra nezadovoljavajućim. Čak je izrazio sumnju u spremnost Brazila da ugosti Kup konfederacija, turnir koji se održava godinu dana pre SP-a kao generalna proba.

Povezana vest:  Laudrup podneo ostavku u Majorci

-Ostalo je još dosta posla. Nemamo stadione, nemamo vazdušne luke, nemamo transportni sistem, a samo nas mesec dana deli do žreba kvalifikacija za SP – rekao je Valke na forumu „Inside World Football“ u Moskvi.

-Marakana trenutno definitivno nije stadion za SP i zato je i zatvorena. Ako se ne ubrza proces, biće završena u poslednji trenutak, možda nekoliko meseci ili nekoliko nedelja pre početka Mundijala. U Sao Paulu stadion neće biti spreman za Kup konfederacija 2013. Glavni cilj Južnoafričke Republike je prošle godine bio pokazati svetu da Afrika može organizovati SP. Brazilu je, čini mi se, glavni cilj osvojiti naslov svetskog prvaka, u suprotnom će prvenstvo smatrati neuspešnim  – dodao je zanimljivo razmišljanje Valke.

Povezana vest:  Vojvodina želi maksimum protiv Zvezde i da ponovi igru kao protiv Partizana