james vardy-rekord

Vardi srećan zbog rekorda Premijer lige

Fudbaler Lestera Džejmi Vardi rekao je da je srećan zbog rekorda u Premijer ligi i da je nerešen rezultat u večerašnjoj utakmici protiv Mančester junajteda najpravedniji.
Lester i Mančester junajted su večeras odigrali nerešeno 1:1, a Vardi je postigao prvi gol na utakmici i postao rekorder Premijer lige pošto je u 11 uzastopnih utakmica postigao golove.
-Oduševljen sam što sam postigao gol, ali razočaravajuć je način na koji smo primili pogodak, jer smo mogli da osvojimo sva tri boda. Ali, moglo je da bude i drugačije pa mislim da je remi pravedan rezultat. Osvojili smo bod protiv veoma dobre ekipe – rekao je Vardi posle utakmice, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).
On je rekao da nije razmišljao o rekordu.
-Razmišljao sam samo o svakoj narednoj utakmici, a ne o rekordu, pošto bi to uticalo na moje nastupe, ali i nastupe ekipe, a to je poslednje što sam želeo. O tome mogu da razmišljam kod kuće, ali kad zakoračim na teren trebalo bi da sam koncentrisan samo na fudbal. To sam i radio, a tako ću i nastaviti. Radujem se narednoj utakmici protiv Svonsija – rekao je 28-godišnji napadač.
Nijedan fudbaler u istoriji Lestera nije postigao 14 golova u jednoj sezoni u Premijer ligi, a Vardi je to učinio u prvih 14 kola i ima još 24 utakmice da uveća taj rekord.
Fudbaler Mančester junajteda Bastijan Švajštajger, koji je izjednačio na 1:1, rekao je da njegova ekipa mora još da napreduje.
-Moj gol je došao u pravo vreme, pre poluvremena, ali razočarani smo jer nismo pobedili. Imali smo nekoliko šansi u drugom delu utakmice, ali nije lako igrati protiv Lestera ove sezone. Morali smo da napravimo više šansi, moramo da napredujemo – rekao je Švajnštajger.
-Zašto bismo bili srećni bodom? Mi smo Mančester junajted. Kada dođemo u Lester moramo da pobedimo. Srećan sam što sam konačno postigao gol. Čestitam Vardiju na rekordu – dodao je nemački reprezentativac.
Lester je prekinuo niz od četiri pobede i prepustio je prvo mesto Mančester sitiju. Obe ekipe imaju po 29 bodova, a Mančester junajted na trećem mestu ima bod manje.

Povezana vest:  Geret Bejl: Nisam ja ni blizu Mesija i Kristijana Ronalda

PHOTO: Michael Regan/Getty Images Sport