Dragan Popov posle pobednickog doskokaPARAGLAJDING
Košava donela zlato u Surčin

Dragan Popov (SPK „Berkut“) iz Vršca, pobednik je paraglajding takmičenja „Kup orlova 2014″, koje se proteklog vikenda održalo u Aljudovu. U izuzetno jakoj konkurenciji, drugo mesto osvojio je Slobodan Maletić (KVS „Košava“) iz Surčina, a kao treći, takmičenje je završio Pavle Marinković (KVS „Košava“) iz Šimanovaca.
U ekipnoj konkurenciji, posle tri takmičarske serije, najpreciznije pilote imao je KVS „Košava“ – Surčin, dok su klubovi SPK „Berkut“ – Vršac i AK „Delta“ – Kanjiža zauzeli drugo i treće mesto.
Organizator takmičenja PK „Beli orlovi“ iz Požarevca priredio je veličanstvenu sportsku manifestaciju koja je postavila više standarde u kvalitetu. „Prvenstveno želim da se zahvalim Vazduhoplovnom savezu Srbije, bez čije podrške se ovo takmičenje ne bi održalo. Takođe, moram da istaknem i podršku koju su nam dali čelnici opština Požarevac i Malo Crniće, kao i njihovim turističkim organizacijama. Drago mi je što su svi oni prepoznali značaj ovakvog takmičenja. Ovo nije bila samo sportska manifestacija, nego i promocija kompletnog Braničevskog okruga, jer su na otvaranju prisustvovali predstavnici udruženja žena i udruženja pčelara, koji su zajedno predstavili svoje proizvode. Posebno se zahvaljujem prijateljima kluba, koji su došli u velikom broju da podrže takmičenje i time nam dali još veći podsticaj,“ izjavio je, Miroslav Marjanović, predsednik paraglajding kluba „Beli Orlovi“.
Takmičenje u Aljudovu je bilo drugo kolo lige Srbije u disciplini precizno sletanje. Naredno takmičenje je „Kup Beograda“ u organizaciji KVS „Košava“, koje se idućeg vikenda održava na Zlatiboru.

Povezana vest:  Uspesi naših strelaca u Bundes ligi, Zorani Arunović „srpski derbi“