srb slovakiaEP ŽENE 2014
Rukometašice Srbije eliminisane sa prvenstva Evrope

Vicešampionke sveta, rukometašice Srbije, nisu uspele da se plasiraju u drugu fazu prvenstva Evrope pošto su večeras u Osijeku, u poslednjem kolu D grupe, izgubile od selekcije Slovačke sa 23:21 (6:11).
Izabranice Saše Boskovića izgubile su sve tri utakmice u grupi, od Crne Gore, Francuske i Slovacke, pa su zasluženo eliminisane iz daljeg takmičenja.
Srpske rukometašice ispustile su iz ruku praktično dobijenu utakmicu, jer su početkom drugog poluvremena imale šest golova prednosti (12:6). U nastavku je usledio gotovo neshvatljiv pad u igri, popustile su sve linije tima, a kola koja su krenula nizbrdo borbene Slovakinje su samo pogurale i gotovo rutinski došle do trijumfa.
Reprezentacija Srbije odlično je odigrala prvo poluvreme, bila je to sasvim druga slika u odnosu na prethodni duel sa Francuskom. Angažovane i u napadu i u odbrani rešetale su protivničku mrežu iz svih pozicija, pa se činilo da će bez ikakvih teškoća ostvariti cilj i proći u drugi krug šampionata u Hrvatskoj i Mađarskoj.
U drugom delu, međutim, gotovo da nisu mogle da se prepoznaju. Nesigurne i statične, sa velikim problemima u realizaciji napada, prokockale su brojne šanse i, pritom, nisu iskoristile ukupno čak pet sedmeraca.
Krah je najavljen u 49. minutu kada su Slovakinje prvi put povele na utakmici (16:15), bez obzira što se do kraja ipak ukazala nada da Srbija može do presudna dva boda posle golova Dragane Cvijić za vođstvo od 20:19 i Biljane Bandelijer za 21:20.
U odlučujućim trenucima kao da se letargija uvukla u redove srpske reprezentacije, nije bilo žestine i odlučnosti, što je, s druge strane, krasilo tim Slovačke.
Sve je rešeno kada je u dramatičnoj završnici kapiten Andrea Lekić promašila sedmerac nepun minut pre zvuka sirene pri rezultatu 21:21, ohrabrene Slovakinje nisu praštale takve greške i sasvim zasluženo dotukle grogiranog protivnika.
Najefikasnija u srpskom timu bila je Dragana Cvijić sa šest golova, dok je reprezentaciju Slovačke do trijumfa predvodila Lidija Jakubišova sa osam.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP, Srbija pobedila Portugal