srb u norveskojRukometaši startovali pobedom na turniru u Norveškoj

Muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Mađarske rezultatom 30:26 (18:12), čime je ostvarila prvu pobedu na turniru u Norveškoj. Najefikasniji u našem timu bio je Nemanja Zelenović sa postignutih 7 pogodaka. Sledeći meč naši reprezentativci igraju u nedelju, 18. januara od 18 sati.
Prvi meč na Landslag Kupu, u mestu Eleverum, odigrali su Srbija i Mađarska.Odličan početak utakmice sa 2 gola Abutovića, Dalibora Čuture, Đukića i Zelenovića za prednost od 5:1 (6′), što je primoralo Mađare da traže tajm -aut. I nakon TA naš tim nije stao već je još jače zaigrao u odbrani, što je prouzrokovalo postizanje lakih golova iz kontranapada, tako da je prednost rasla iz minuta u minut (14′ 10:4), (21′ 16:7).Pogotkom Davora Čuture u 25′ Srbija je došla do najveće prednosti 16:7. U narednih nekoliko minuta Mađari koriste igračku prednost i smanjuju na 16:10 (28′). Poluvreme je završeno rezultatom 18:12.
Početak drugog poluvremena je doneo bolju igru Mađara, koji su koristili dobre odbrane svog golmana , ali i greške koje je pravila Srbija. Prednost se smanjivala, da bi Mađari uspeli da povedu 21:22 u 46′ pogotkom desnog krila Benisa iz kontranapada. U 49′ u igru se vraća golman Kocić koji niže nekoliko odbrana, što vraća poljuljanu sigurnost, ponovo se postižu golovi iz kontranapada, a napad je osmišljen tako da od 24:25 (50′) Srbija vraća potpuno prednost na svoju stranu. Za 9′ se napravilo 6:0 što je rešilo pobednika.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Bojan Perić: Samo nebo je granica! Pobedićemo i Brazil!