velimir marjanovic predsednik rss

Marjanović preneo ovlašćenja na potpredsednike Saveza

Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RS S) Velimir Marjanović danas je i zvanično preneo svoja ovlašćenja na potpredsednike Saveza Borislava Perovića, Ivana Stankovića i Sinišu Lazića. Marjanović će samo protokolarno predstavljati Savez, a odluku o tome doneo je zbog angažovanja u Srpskoj narodnoj partiji (SNP), čiji je jedan od osnivača. 
Generalni sekretar RS S Božidar Đurković rekao je na Upravnom odboru Saveza da će na kvalifikacionom turniru za juniorke u Rumuniji reprezentacija Srbije igrati utakmicu protiv selekcije Kosova bez državnih obeležja, zastava i himni. 
-Naša juniorska selekcija, prema onome što je pokazala, ima šanse da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo – ocenio je Đurković. 
Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić podneo je izveštaj o svom radu i naveo da će prevoditi juniorsku reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Brazilu. 
Potpredsednik UO RS S Borislav Perović rekao je da će u narednom periodu organizovati sednicu UO koja će biti posvećena aktuelnostima u ženskoj reprezentaciji. Na UO RS S donet je Pravilnik o antidopingu, programu antidoping delovanja i imenovanja lica odgovornog za nadzor nad sprovođenjem mera za sprečavanje dopinga. 

Povezana vest:  Dragica Djurić: Nerešeno je realno, već mislimo na drugu fazu