Selektorka ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Djurić ocenila je da je nerešen rezultat sa Švedskom u Stokholmu na Evropskom prvenstvu „realan“, i istakla je da se tim već okrenuo drugoj fazi takmičenja.

-Evo već treća utakmica za redom sa Švedjankama i treća nerešena, što znači da je kvalitet negde tu. Vodile smo veliki deo utakmice, dozvolile da one povedu, dovedu utakmicu u pitanje. Možda je na kraju nerešeno i nerealno – rekla je Dragica Djurić posle utakmice.

Srbija je sa Švedskom igrala 30:30 i tako obezbedila prvo mesto u grupi i prenela tri boda, što je prevazišlo sva očekivanja javnosti.

Povezana vest:  Juniorke na Svetskom prvenstvu

-To je nešto o čemu smo maštali, ali to je prošlo i treba da se pripremimo za drugi krug. Devojke su umorne i iscrpljene, ali i ostale su. Krećemo iz početka, kao da nemamo nijedan bod i pokušavamo iz utakmice u utakmicu damo što više možemo – rekla je selektorka.

Srbija će u drugoj fazi igrati u grupi sa Holandijom, Nemačkom i Francuskom.

-Trudićemo se da tu prvu utakmicu odigramo što koncentrisanije. Danas smo imali mali pad koncentracije u šutu i to nas je koštalo pobede – rekla je Dragica Djurić.

Povezana vest:  Srpski rukometaši: Bezvoljno, raspali smo se

Golmana Jovana Risović ocenila je da je utakmica bila jako teška, ali i da su sudije pomogle Švedskoj.

-Neverovatna utakmica, i fizički, i emotivno teška. Ostavile smo poslednji atom snage na terenu. Imale smo i igru, i vodjstvo, pale, pomogle su im i sudije. Nisu sudile ono što je trebalo. Održavale su Švedsku u igri na sve načine. Čestitala bih svojim devojkama jer smo igrale jako dobro odbranu. Malo se u napadu nismo snalazili, ali sve u svemu sam jako ponosna, jer smo napravile veliki rezultat i nismo nam dali da nas slome – rekla je Risovićeva.

-Znam da mnogi nisu verovali da možemo da prenesemo tri boda, ali mogli smo i sva četiri. Idemo dalje. Nastavićemo da igramo ovako i u Geteborgu i sigurna sam u pozitivan rezultat – dodala je ona.

Povezana vest:  Vuković: Rešio sam neke dileme oko sastava

Katarina Krpež Šlezak je kazala da je ekipu stigao umor.

-Jako teška utakmica. Stigao nas je umor. Borili smo se do kraja, nismo posustali. Bolje sada da izgubimo bod nego kasnije – rekla je ona.