partizan_grupna_navijaci

LIGA ŠAMPIONA

Partizan se plasirao u Ligu šampiona

Rukometaši Partizana plasirali su se danas u Ligu šampiona, pošto su u finalu kvalifikacionog

turnira u Prešovu pobedili portugalski Porto sa 33: 26 (17:14).

Crno-beli su uspeli da se plasiraju u elitno evropsko takmičenje iako im je glavni cilj bilo treće kolo Kupa HF. Mladi igrači Partizana, predvođeni iskusnim Nenadom Maksićem i Vladimirom Mandićem, iskoristili su priliku koja im se ukazala.

Utakmica u Prešovu je imala neobičan tok. Sve što nije odbranio golman Partizana Strahinja Milić (jedna odbrana u prvom poluvremenu), u napadu je uspeo da nadoknadi Maksić i crno-beli su uspeli da održe malu prednost.

Povezana vest:  EP DANSKA 2014, Matić odredio tim za startni meč na EP

Porto je izjednačio u 15. minutu, a u 20 preokrenuo rezultat u švoju korist (12:11), ali nije mogao da dođe do osetnijeg vođstva.

Kada se najbolji igrač Porta srednji bek Vilson Dejvis povredio I kada je odličan pivotmen Tiago Roha dobio u 27. minutu crveni kartan – stvorila se velika šansa za Partizan. I crno beli je nisu propustili.

Do kraja meča, beogradski tim je povećavao prednost. Odigrao je odlično u napadu i odbrani, a umorni igrači Porta nisu imali rešenja, za raspoloženog protivnika.

Povezana vest:  Butulija podneo ostavku, razočaran neispunjenim obećanjima

Posle meča trener Partizana Aleksandar Brković čestitao je svojim igračima na velikoj borbi.

-Mislim da smo odlično pripremili utakmicu. Igrali smo iznad svojih mogućnosti. Nismo bili favoriti, pa je naš plasman u Ligu šampiona veliko iznenađenje – rekao je Brković na konferenciji za novinare.

On je zahvalio navijačima Partiazana koji su došli iz inostranstva.

Rukometaš Partizana Savo Mešter istakao je da mu je drago što se njegov tim plasirao u Ligu šampiona.

Povezana vest:  Muška rukometna kadetska reprezentacija startovala pobedom na EP u Hrvatskoj

-Imaćemo 10 jakih utakmica. Mi nećemo predstavljati samo Paartizan, već Srbiju i mislim da će ti mečevi biti lepa uvertira uoči Evropskog prvenstva u januaru 2012. godine – ekao je Mešter.

Trener Porta Ljubomir Obradović nije došao na konferenciju za novinare.

U drugom meču, za treće i četvrto mesto, domaći Tatran je pobedio grčki AEK sa 40:23 (21:7).

Partizan će u Ligi šampiona igrati u Grupi D, u kojoj su još Monpelje, Kopenhagen, nemački Kil, Ademar Leon iz Španije i mađarski Pik Seged.