nedeljko jovanovic

Jovanović: Francuzi su apsolutni favoriti na EP u Srbiji

 

Nekadašnji rukometni reprezentativac Jugoslavije Nedeljko Ivanović izjavio je danas da su Francuzi apsolutni favoriti za zlatnu medalju na predstojećem šampionatu Evrope u Srbiji, iz prostog razloga što je njihov aktuelni tim najbolji svih vremena.

-Bilo je i ranije sjajnih generacija i moćnih ekipa, Rusi, Šveđani, nekadašnja Jugoslavija, ali niko nije kao Francuska danas. Oni su dominantni u svakom pogledu, igrački, fizički, a imaju i sjajnu atmosferu jer su svi drugari“, rekao je Jovanović, specijalni gost na akciji merenja jačine šuta ispred beogradskog „Delta sitija – kojom je obeleženo 70 dana do početka šampionata.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Srbija će i ovog puta biti odličan domaćin

On je istakao da je šampionat Evrope idealna prilika da ljudi vide koliko je rukomet divan, dinamičan i borben sport.

-Uveren sam da će neki decaci gledajući utakmice na šampionatu Evrope prepoznati u nekom igraču idola zbog kojeg će početi da se bave ovim sportom.

Osvajač tri bronzane medalje sa Jugoslavijom na velikim takmičenjima (EP 1996, SP 1999, 2001) istakao je da selekcija Srbija ima dovoljno vremena da ispravi greške sa minulog Kupa nacija, kada je tim selektora Veselina Vukovića zabeležio samo jednu pobedu, i to protiv Hrvatske.

Povezana vest:  Juniori pobedili Francusku na EP

-Najvažnije je da momci dođu zdravi jer je i na Kupu nacija bilo dosta problema sa povredama. Osim toga, selektor je odlučio da ubaci u ekipu dva-tri mlada igrača i normalno je da se promeni koncept. I Nemci su organizovali prijateljski turnir, pa bili poslednji. Sve se to menja kada dođu prave utakmice – zaključio je Jovanović.

Povezana vest:  Lazarov: Meč sa Srbijom biće spektakularan

Slične akcije organizovane su i u preostala tri grada u kojima će se igrati utakmice Evropskog šampionata. U Novom sadu je predstavljena maskota EP – Tasa, kome su najmlađi šutirali sedmerce. Akciju su podržali gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, NBA košarkaš Darko Miličić, fudbaleri, odbojkaši i vaterpolisti Vojvodine.

U Vršcu je održan javni čas rukometa, dok su se u Nišu osnovci takmičili u šutiranju sedmeraca, u prisustvu legendarnog selektora Zorana Živkovića, koji im je podelio lopte.