momir_ilic_rep_ruk

EP 2012, SRBIJA
Momir Ilić: Ne treba bežati od odgovornosti
 
Rukometni reprezentativac Srbije Momir Ilić izjavio je danas da svi očekuju od ekipe da na Evropskom prvenstvu „igra za medalju“ i da ne treba bežati od takve odgovornosti.
Reprezentacija Srbije počela je 1. januara u Staroj Pazovi završni deo priprema za Evropsko prvenstvo.
-Moja forma je ove sezone na zavidnom nivou. Svestan sam svega, svestan sam da moram da budem lider na terenu. To mi ne pravi nekakav pritisak – rekao je Ilić.
Srbija će prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Grupi A igrati 15. januara sa Poljskom. Mnogo puta je ponovljeno da će od tog meča, zavisiti nastavak takmičenja.
-Šta znači to odlučujuća utakmica? Mi imamo protivnike u grupi I to su Poljaci, Danci i Slovaci. Ne mora da znači da je posle, ne daj Bože nekog neuspeha, za nas prvenstvo završeno. Naravno, sa pobedom bi dobili na samopouzdanju – rekao je Ilić.
On je dodao da ekipa mora da bude maksimalno koncentrisana, jer ima problem sa padom koncentracije i oscilacijama, jer je posle jedne dobro odigrane utakmice naredna kritična.
-Nije realno govoriti o vrednosti srpske reprezentacije. Mi imamo problem. Možemo da pobedimo velike ekipe, a s druge strane možemo da izgubimo od slabijih protivnika. Moramo da imamo što manje oscilacija da bi dobili na jakom kolektivu – rekao je Ilić.
Jedan od najboljih rukometaša Srbije istakao je da će se vrednost pokazati na Evropskom prvenstvu.
-Ekipa ima svoj kvalitet i uz pomoć publike mislim da treba razmišljati o nekoj medalji. Konkurenata ima puno, to su Francuska, Španija, Hrvatska, Danska. Mi sa tom Hrvatskom možemo da se nosimo. Ne plaše me utakmice sa favoritima. Mi ako uđemo u euforiju, dođemo do borbe za medalju, ja sam siguran da ćemo pokazati inat I karakter – rekao je Ilić.
On je dodao da se plaši „slabih utakmica“, ako takve uopšte postoje na Evropskom prvenstvu.
-Ne treba nikoga potcenjivati. Ne treba govotiti ni o jednoj reprezentaciji na EP da je slaba, već da u svaki meč uđemo maksimalno motivisano – rekao je Ilić.
Prema njegovim rečima naredno takmičenje biće veliki izazov i svi očekuju od reprezentacije da igra „za medalju“.
-Ne treba bežati od odgovornosti – zaključio je Ilić.
Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 29. januara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu.
Povezana vest:  SP JUNIORKE, Juniorke nastavljaju borbu za medalje