Juniorska reprezentacija

Perić: Očekujem da Srbiju predstavimo na najvišem nivou

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije otputovala je danas u Brazil na prvenstvo sveta, a selektor Dejan Perić poručio je da će njegovi izabranici sve učiniti kako bi srpski rukomet predstavili na najvišem nivou.
-Ovo je sedmo takmičenje ove generacije, veliki broj igrača bio je uključen u rad A selekcije u kvalifikacijama za EP u Poljskoj. Drago mi je da su igrači i kompletan stručni štab svesni da je ovo jedino veliko takmičenje u ovoj godini i da smo jedina reprezentacija iz regiona koja će učestvovati na šampionatu sveta – rekao je Perić.
Perić je u Brazil poveo 17 rukometaša do 21 godine. To su Nemanja Mladenović, Ivan Popović, Aleksandar Radovanović Milan Jovanović, Aleksandar Pavlović, Stefan Terzić, Darko Dukić, Stevan Sretenović, Nemanja Živković, Vladimir Cupara, Mladen Šotić, Mihailo Radojković, Aleksandar Kurteš, Ivan Mošić, Lazar Kukić, Luka Radović i Dejan Milosavljev.
Pored Perića, u stručnom štabu reprezentacije još su Vladimir Stanojević, Sima Spasevski i Željko Radojević, a vođa srpske delegacije je Vladica Spasojević.
-Saznanje da kraj juniorskog staža nije kraj i reprezentativnog puta ovim momcima će dati poseban podstrek da se bore za najbolji plasman. Ovo je dobra prilika da se stekne iskustvo, jer je jaka konkurencija. Ekipa ima kvalitet, kao grupa sastavljena je od jakih pojedinaca, što tim čini još jačim. Očekujemo da našu zemlju i naš rukomet reprezentujemo na najvišem nivou i da će svaki od igrača pokazati da su ozbiljni kandidati za A reprezentaciju – kazao je Perić i poručio da će ekipa sve učiniti da se domogne medalje.
-Postavili smo visok cilj, jer verujemo da ćemo doći u situaciju da sami odlučujemo o sebi. Ponosni smo što su i fudbaleri i košarkašice osvojili medalje. U poslednje vreme takmičari koji su na raznim takmičenjima predstavljali našu zemlju došli su sa medaljama, kako u pojedinačnim tako i u kolektivnim sportovima. I mi idemo sa istim ciljem, da zaslužimo kroz igru i da dođemo do finala, kako bi se kući vratili sa jednim od odličja – zaključio je Perić.
Na prvenstvu sveta od 20. jula do 1. avgusta u Brazilu Srbija će igrati u B grupi sa Španijom, Rumunijom, Katarom, Angolom i Portugalijom, a u prvoj utakmici sastaje se sa selekcijom Angole.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Rezultati drugog kola i tabele grupa na Evropskom prvenstvu