aleksandar djordjevic

Đorđević okupio košarkaše na pripreme za EP

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević okupio je danas ekipu na pripreme za učešće na prvenstvu Evrope, koje će zajednički organizovati četiri države od 5. do 20. septembra.
Prozivka svetskih vicešampiona obavljena je u beogradskom hotelu „Zira“, a na Đorđevićevom spisku, skraćenom sa 24 na 18 igrača, nalaze se Miloš Teodosić, Stefan Jović, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Marko Kešelj, Nemanja Dangubić, Nemanja Bjelica, Luka Mitrović, Zoran Erceg, Miroslav Raduljica, Boban Marjanović, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac i Nikola Milutinov.
Prvo okupljanje opravdano su zbog obaveza u SAD propustili Bjelica, novi igrač Minesote, i Kešelj, učesnik Letnje NBA lige.
Nakon četvorodnevnog boravka u Beogradu, srpski košarkaši nastavljaju pripreme u Kranjskoj Gori, gde će 2. avgusta odigrati kontrolnu utakmicu sa selekcijom Mađarske, a potom 6. avgusta putuju u Francusku i odigraće prijateljske mečeve sa domaćinom u Nansiju i Rusijom u Lionu.
Srbija će se u nastavku priprema još jednom sastati sa Francuskom, 12. avgusta u Beogradu, a potom sledi učešće na turniru „Trofej Beograda“ 15. i 16. avgusta, na kojem će još igrati Kina, Rusija i Venecuela.
Đorđevićevi izabranici odigraće pripremne utakmice od 21. do 25. avgusta u Izraelu sa selekcijama domaćina i Ukrajine, zatim 27. avgusta u Ljubljani sastaju se sa Slovenijom, a poslednja provera pred evropski šampionat biće još jedan duel sa Slovencima, 29. avgusta u Banjaluci.
Kontinentalno prvenstvo za košarkaše zajednički organizuju Hrvatska, Francuska, Nemačka i Letonija, a Srbija će igrati u B grupi, u Berlinu, sa Španijom, Italijom, Nemačkom, Turskom i Islandom.
Plasman u osminu finala izboriće po četiri najbolja tima iz svake grupe, a samo finalisti šampionata obezbediće direktno učešća na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru.

Povezana vest:  Partizan raskinuo ugovor sa Popovićem