kadeti sp ekipa

Kadeti Srbije izgubili od Mađarske sa 42:29

Kadetska rukometna reprezentacija Srbije u 3. kolu grupe „A“ na Svetskom prvenstvu u Ekaterinburgu, poražena je selekcije Mađarske 29:42 (15:21). Od samog starta Mađari su poveli i već u 7. minutu bilo je 5:3. Razlika je rasla iz minuta u minut, a najveću prednost imali su od 6 golova razlike 12:6 u 23 minutu. Izabranici trenerskog tandema Nikola Marković – Srđan Rundić nisu imali rešenja za čuvara mreže Mađara, koji je branio sve. U drugom poluvremenu, naši kadeti nisu uspeli da pariraju selekciji Mađarske. Razlika je rasla i na kraju smo poraženi sa visokih 42:29.
– Jako je velika razlika postojala na terenu. Posle jučerašnje utakmice protiv Koreje i pražnjenja, nismo uspeli da pružimo dobru igru. Boli poraz od 13 razlike. Realno, moram da budem iskren, mi sa Švedskom, Mađarskom i Poljskom ne možemo da igramo. U svim segmentima ove tri selekcije bolje su od nas. Čuvao sam Rakociju i Milićevića zbog sitnih povreda koje su zadobili protiv Koreje. Mi se okrećemo Poljskoj i Čileu. U tim se vraća Arsenić, umesto Kilibarde. Pohvalio bih sva tri golmana za partiju koju su pružili u meču sa Mađarskom. Opravdali su poverenje i ostaju u sastavu. – izjavio je Nikola Marković, trener kadetske reprezentacije Srbije posle meča.

Povezana vest:  SRL ZA ŽENE, Vrnjačka Banja konačno licencirana i danas igra prvu utakmicu

Dvorana: „Uralian“. Gledalaca: 200. Sudije: Kiseljev i Kijaško (obojica iz Rusije)
Sedmerci: Srbija 3 (3), Mađarska 5 (4)
Isključenja: Srbija 4 minuta, crveni karton Jurakić u 33 minutu, Mađarska: 6 minuta
SRBIJA: Milosavljev (3 odbrane), Jurakić (3 odbrane), Kurteš 4, Stojanović 1, Kljajić 1, Damjanović 4, Ratković , Kilibarda, Radovanović 2, Rakocija, Potpara 5, Milićević, Gačević 3, Jovanović 2, Ranisavljević 7, Stanojlović (4 odbrane).
MAĐARSKA: Hanuz 3, Mikita 1, Torok 3, Fekete 7, Đori 7, Juhaš 5, Deber 1, Zeitl, Sinkovic 4, Fuzi 2, Rozavolđi, Silađi, Bartok 3, Pastor, Gabor 3, Ligetvari 3.

Povezana vest:  Juniorke na SP: Imamo kvalitet za plasman

Naredni meč kadeti igraju u četvrtak, 13. avgusta sa selekcijom Poljske od 17.00 sati po lokalnom vremenu.