akcija_za_zvecansku_2U ulici Rige od Fere održana humanitarna akcija za decu iz Zvečanske
U ulici Rige od Fere na Dorćolu, popularno zvanoj Ulica mode u subotu 10. aprila  održana je humanitarna Akcija za decu iz Zvečanske ulice .Akciju su za decu iz doma u Zvečanskoj ulici pokrenuli modni brendovi iz ove ulice i opština Stari grad u okviru svog programa „Vaša inicijativa”.
Podršku je dao veliki broj naših poznatih sugrađana. Đorđe Gogov, Džej Ramadanovski, Sergej Trifunovuć , Bata Mirkovic i mnogi drugi dali su svoj doprinos kupovinom košulje po ceni od 3500 dinara, a sav prihod namenjen je deci iz Zvečanske ulice.
Kao jedna od aktivnosti kojom se ulica Rige od Fere promoviše kao „ulica mode” i mesto za dobru kupovinu danas je održana interaktivna likovna radionica u kojoj su učestvovala deca iz Zvečanske ulice. Oni su građanima prodavali svoje crteže koji su odštampani na košuljama. Kompletan prihod od prodaje unikatnih košulja namenjen je upravo domu u kome oni borave.
akcija_za_zvecanksu_1Prvi program u okviru humanitarne akcije za decu iz doma u Zvečanskoj održan je 13. marta u Zavodu za kulturni razvitak. Crteži su upotrebljeni kao motive koji su štampani na košuljama koje je poklonila firma Marco Rocchi, odnosno njihovi predstavnici u Srbiji: Studio Loredano.Glavni učesnici i pokretači ove humanitarne akcije je šest brendova iz ulice Rige od Fere: Yes London, Must Have, BGD Workshop, Butik Cherry i Individual, kao i Italijanski brend Marco Rocchi. Ovih 6 radnji udružilo se kako bi zajednički obeležili početak proleća i  početak nove sezone. Ulicu Mode otvorila je zamenica predsednika opštine Stari grad, Ana Danilović, dok je prisutne zabavljao Andrej Ilić sa bendom Farenheit.
– U ovoj akciji, koja je nastala na inicijativu naših komšija spojeno je lepo i korisno, humanost i promovisanje mladih dizajnera i njihovih brendova – rekla je Ana Danilović, zamenica predsednice opštine Stari grad.
akcija_za_zvecanskuPo završetku akcije, prisutni su nastavili druženje u radnji Yes London, i pogledali novu kolekciju za proleće-leto 2010.
Prodaja košulja  u ovih 6 radnji trajaće sve do 10. maja!!!
Povezana vest:  Više hiljada građana dočekalo novu godinu ispred Doma Narodne Skupštine