Waffle3U planu otvaranje fabrike za proizvodnju belgijskih vafli

Originalne belgijske vafle dostupne su u okviru specijalizovanog „Avgustin vafle i Ajs bara“, koji je danas otvoren u tržnom centru Delta siti, a kako je najavljeno, u planu je otvaranje i fabrike u Srbiji.
Investicione faze podrazumevaju širenje maloprodajne mreže, odnosno otvaranje Avgustin vafl barova hotelu BAH, većim gradovima širom Srbije, kao i u Crnoj Gori, a potom proširenje proizvodnog programa, odnosno ponude kroz lance prodajnih marketa.
Treća faza podrazumeva otvaranje proizvodnog pogona – proizvodnje i distribucije za ovaj deo Evrope, uz veliki izvozni potencijal.
Suvlasnik i partner u hotelu BAH i Avgustin baru Vladimir Todorović je kazao da je Avgustin izuzetan belgijski brend koji je naišao na odličan prijem širom Evrope, Azije i Amerike.
„Za nas je vafl i sladoled bar svakako način da domaćim gostima ponudimo nešto za nas novo, ali kvalitetno i drugačije. Verujemo i u širi privredni potencijal ove saradnje, od maloprodaje i ugostiteljstva ove godine, do pokretanja lokalnog proizvodnog pogona u Srbiji u 2014.“, naveo je Todorović.
On je dodao da se prepoznaje i značajan izvozni potencijal s obzirom da proizvodnja trenutno postoji samo u dve Evropske zemlje, a geografski položaj Srbije značajno doprinosi izvozu u zemlje širom Evrope.
Liške vafle (nazvane tako po gradu Liježu iz koga potiču) postoje već šest vekova i sinonim su za belgijske vafle.
Avgustin liške vafle pripremljene su po originalnoj recepturi, od prirodnih sastojaka, sa karamelizovanom hrskavom korom, bez aditiva i konzervanasa.
Tradicionalno mogu da se konzumiraju bilo gde i bilo kada, same, sa prah šećerom, kvalitetnim sladoledom, čokoladom, voćem ili džemom, pa čak i koštunjavim i sušenim voćem, a Avgustin bar u ponudi ima kvalitetan sladoled i džemove od organskog voća.
Vlasnik „Les gaufres d’Augustin“ iz Belgije Augustin Pifer je kazao da za porodica ima višedecenijsku tradiciju u pekarstvu i poslastičarstvu.
„Asortiman je kontinuirano širen i od 1962. godine kada smo ispekli prve liške vafle, uspesi su se samo nizali. Između belgijskih čokolada i belgijskih piva, uspeo sam da stvorim i razvijem brend Avgustin belgijskih vafli u kojima danas, s ponosom mogu da kažem, uživaju ljudi u zemljama širom sveta“, naveo je Pifer.

Povezana vest:  Katarina Lukić pobednica izbora Rimmel Elite Model Look Srbija 2010