Dečiji filmski festival KIDS FEST se po 12 put održava širom Srbije od 23. oktobra i traje do 30. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i u još trideset gradova širom zemlje.

Među 20 filmova, raspoređenih u 2 programa – KIDS program i Teen program definitivno su se izdvojili filmovi kao što su Trolovi, Avril i neverovatni svet, Bela i Sabastijan: Avantura se nastavlja, Sa vrha sveta i jedan od najgledanijih filmova svih vremena – Ledeno doba: Veliki udar. Neki od ovih filmova će se naći i na redovnim bioskopskim repertoarima nakon završetka festivala.

Povezana vest:  Uručena nagrada za stohiljaditog gledaoca filma “Kralj Petar Prvi”

Animirani film Trolovi otvorio je ovogodišnji festival i do sada je imao rekordnu posećenost. Film o simpatičnim čovečuljcima različite boje kose, koji nas uče da plešemo, da se grlimo i da budemo srećni, sinhronizovan na srpski jezik na redovne bioskopske repertoare dolazi već 3. novembra.

Bela i Sabastijan je bio najgledaniji film 10. Kids festa, a njegov nastavak Bela i Sabastijan: Avantura se nastavlja preti da mu otme slavu. Sabastijan ponovo kreće u avanturu sa svojom vernom Belom kako bi pronašao drugaricu Angelinu, za koju veruje da je dobro.

Povezana vest:  Svečano otvaranje 7. Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA 17. oktobra u Domu sindikata

Karta više se traži i za animirani film Sa vrha sveta, koji  govori o neustrašivoj Saši, aristokratkinji koja kreće na uzbudljivo putovanje ka Severnom polu u potrazi za svojim dedom.

Tinejdžeri definitivno ne odustaju od filmova Avril i neverovatni svet, u kojem imamo priliku da čujemo Marion Kotijar, koja pozajmljuje glas glavnoj junakinji, i novi film Tima Bartona,Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu.

U Beogradu se 12. Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx UŠĆE Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, „Dvorani Doma Sindikata“, bioskopu „Fontana“, „Dvorani kulturnog centra“, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“ i „CineStar Cinemas“, a u Pančevu i Zrenjaninu, takođe u bioskopima „CineStar Cinemas“. Kids fest se u Kragujevcu održava u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop „Vilin grad“.
Cene bioskopskih ulaznica tokom KIDS FESTA su znatno snižene, a ulaznice se kupuju na blagajnama bioskopa.

Povezana vest:  Crna komedija Mali Budo premijerno 24. septembra

Više informacija o samom festivalu možete pronaći na zvaničnom sajtu Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA i to na adresi www.kids-fest.com.

Filmujmo u ritmu sreće!