7_Kids_fest_logo

Svečano otvaranje 7. Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA 17. oktobra u Domu sindikata

Sedmi po redu Dečiji filmski festival KIDS FEST biće svečano otvoren 17. oktobra u Domu sindikata u Beogradu u 11 časova i 30 minuta.

Na otvaranju će nastupiti Milica i Nenad, pobednici drugog serijala najpopularnijeg šoua na planeti, „Ja imam talenat“, plesna grupa „2Hot4Stage“, kao i hor muzičke radionice Mari Mari. Nakon otvaranja sledi projekcija sinhronizovanog francuskog animiranog filma „Mačka u Parizu“.

KIDS FEST se od 17. do 23. oktobra održava u Beogradu i Novom Sadu. U Beogradu pozornica najbojih filmskih ostvarenja za decu su bioskopi Dvorana Doma sindikata, „Roda Cineplex“, „Multiplex Kolosej“ i „Ster Cinemas“. U Novom Sadu pozornica KIDS FESTA je „Arena Cineplex“.

Povezana vest:  “3D Muzičko putovanje” premijerno 12. maja u Koloseju

Na ovogodišnjem Dečijem filmskom festivalu gledaoce i gledateljke očekuje 12 filmskih premijera iz raznih zemalja, među kojima su i najbolja 3D ostvarenja. Najveći broj ostvarenja iz programa biće sinhronizovan na srpski jezik. Ambasadorka KIDS FESTA je glumica Vanja Milačić.

Među ostvarenjima na 7. KIDS FESTU naći će se animirani film iz Estonije, „Lote i mesečev kamen“, nastavak avantura devojčice Lote koju posetioci KIDS FESTA već poznaju. Tu je još jedan poznati drugar –Tvigson, grančica koja govori, u norveškom igranom hit filmu „Zaljubljeni Tvigson“. Iz Francuske stiže animirani film „Mačka u Parizu“, uzbudljiva avantura sa misterijom, kao i 3D film čiji je junak poznati strip lik, šarmantni nestaško Titef. Osim „Titefa 3D“, na programu 7. KIDS FESTA naći će se još nekoliko 3D ostvarenja, među kojima su i kineska avantura „Legenda o kung-fu zeki 3D“ i animirani film o popularnim junakinjama – Vinks vilama, „Vinks: Čarobna avantura 3D“.

Povezana vest:  Kejt Bekinsejl u filmu Podzemni svet 4

Macka u Parizu 3

Osim filmskog programa, deo KIDS FESTA su i mnogobrojne zabavne i edukativne radionice, koje se od 17. do 21. oktobra održavaju u holu Doma sindikata. Držeći korak sa aktuelnim temama i izazovima sa kojima se suočavaju deca i mladi, KIDS FEST u saradnji sa Fondom B92 i Save the Childrem Norway organizuje radionicu bezbednog korišćenja Interneta.  Dečaci i devojčice će imati priliku da se oprobaju na igračkim kozolama WII i KINETIC, i kreirajući virtuelne profile nauče kako da bezbedno koriste Internet.

Povezana vest:  Udruženje filmskih umetnika dodelilo Zdravku Šotri i Dušanu Kovačeviću nagrade za životno delo

U radionicama i igraonicama ove godine učestvuju i Agencija za bezbednost saobraćaja, Francuski kulturni centar, Crveni krst Beograda, beogradski ekološki centar, a tu su i brojne škole plesa, sporta, glume i kreativnosti.

Dečiji filmski festival KIDS FEST je promotivni, dečiji, umetnički festival filma i zabave, koncipiran po ugledu na slične manifestacije u svetu, a jedinstven na našim prostorima. Postoji kako bi popularizovao filmsku umetnost i kvalitetnu zabavu, a samim tim i pripremio buduću odraslu filmsku publiku, kao i buduće filmske autore i stručnjake. Ovaj festival proglašen je projektom od interesa za Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Beograd u oblasti kulture.

KIDS FEST 2010. godine održan je u Beogradu, Novom Sadu i tridesetak gradova u Srbiji, a posetilo ga je 53 036 dece sa roditeljima i nastavnicima.