Ove jeseni digitalni kanali komunikacije preuzimaju filmska platna. Napeti triler „Pretraživanje“ (Searching) zbog kog ćete se zapitati koliko zaista poznajete svoje bližnje, prikovaće vas za bioskopska sedišta ali i naterati da razmislite kakav digitalni trag ostavljate iza sebe.

Ima nešto u internetu i svim tim ekranima,računarima, mobilni telefonima preko kojih delimo poruke, uspomene ali i tajne. Ekrani su postali prozori naših života i upravo preko takvog jednog prozora glavni junak filma proživeće najgore dane svoga života.

Povezana vest:  "Dug" od sutra u bioskopima

David Kim, koga igra glumac Džon Čo, shvata da mu je nestala ćerka Margot koja ima samo šesnaest godina.Počinje lokalna policijska istraga koju vodi detektivka Rozemari Vik ali pošto i posle 37 sati nema nikakvih tragova, David odluči da pretraži  mesto koje niko još nije pretražio, a gde se danas čuvaju sve tajne: računar svoje kćeri. David sada mora da prati digitalne tragove svoje kćerke kako bi pronašao put do nje. Otkrivajući sve više informacija o njoj David otkriva i da je zapravo uopšte nije poznavao i da se pre nestanka uplela u mrežu tajni i neobjašnjivih situacija.

Povezana vest:  Kusturica sutra u Pragu zatvara festival "San letnje noći"

Ovaj napeti triler ispunjen je preokretima, neobičnim kadrovima i snažnom porukom oca koji ne odustaje od potrage za svojom kćerkom ne birajući kanale preko kojih će doći do odgovara.

Osim fantastične Debre Mesing poznate po naslovnoj ulozi u seriji Vil i Grejs, u filmu u glavnim ulogama su i Džon Čo, Džozef Li i Mikele La. Reditelj filma je Aniš Čaganti.

Povezana vest:  "Ljudi u crnom 3" film sa najviše grešaka u 2012.

A šta vi radite kada ste na internetu?

PHOTO: Elizabeth Kitchens