Zena_sa _slomljenim_nosemGran pri Naisa za najboljeg glumca Nebojši Glogovcu
Gran pri Naisa na 45. Festivalu glumačkih ostvarenja „Filmski susreti“ u Nišu jednoglasno je dodeljen glumcu Nebojši Glogovcu.
Glogovac je nagrađen za ulogu Gavrila u filmu „Žena sa slomljenim nosem“ Srđana Koljevića, saopštila je na konferenciji za novinare predsednica žirija Ljiljana Dragutinović.
Nagradu „Carica Teodora“ za najbolju žensku ulogu dobila je Branka Katić za tumačenje lika Biljane u Koljevićevom filmu, dok je nagradu „Car Konstantin“ za najbolju mušku ulogu dobio Predrag Miki Manojlović za uloge Azema u filmu „Besa“ Srđana Karanovića i Nikole u filmu „Neka ostane među nama“ Rajka Grlića.
Manojlović je proglašen najboljim glumcem na festivalu i prema oceni publike.
Povelja za izuzetnu žensku ulogu dodeljena je Vladislavi Milosavljević za ulogu Vinke u filmu „Fleš bek“ Aleksandra Jankovića, dok je povelju za izuzetnu mušku ulogu dobio Bogdan Diklić za ulogu Joje Paripovića u filmu „72 dana“ Danila Šerbedžije.
Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu dodeljena je Miri Banjac za tumačenje lika baba-Neđe u filmu „72 dana“, dok je za najboljeg epizodistu proglašen Aron Balaš za ulogu mađarskog pograničnog inspektora u filmu „Medeni mesec“ Gorana Paskaljevića.
Povelje za izuzetno ostvarenje stranog glumca u domaćem filmu dobili su Iva Krajnc za ulogu Lee u filmu „Besa“, Nikolina Jelisavac za ulogu Jasmine u filmu „Motel Nana“ i Rade Šerbedžija za ulogu Maneta Paripovića u filmu „72 dana“.
Žiri je sve odluke doneo jednoglasno, a pored Dragutinovićeve, o nagradama su odlučivali Paulina Manov i Goran Šušljik.
„Filmski susreti“ u Nišu otvoreni su 21. avgusta, a biće zatvoreni večeras na niškoj Letnjoj pozornici projekcijom bugarskog filma „Svet je veliki, a spasenje je iza ugla“ Stefana Komandareva.
U glavnoj takmičarskoj selekciji ovogodišnjeg festivala prikazano je 14 filmova.
Povezana vest:  Nova DVD izdanja stižu iz Tucka