6 Kids fest poster6. KIDS FEST – Magično putovanje u svet filma!

 

Dečiji filmski festival KIDS FEST, koji se već šestu godinu sa uspehom održava u Beogradu i gradovima širom Srbije, ove godine se u glavnom gradu održava u periodu od 18. do 24. oktobra u Dvorani doma sindikata, multipleksu „Kolosej“ i sinepleksu „Roda“.

 

6. KIDS FEST, jedinstveni dečiji događaj koji zabavlja i obrazuje buduću filmsku publiku, ove godine održava se pod sloganom „Magično putovanje u svet filma!“. U programu KIDS FESTA su najbolja ostvarenja kinematografije za decu i mlade – zabavni, duhoviti, maštoviti i obrazovni filmovi iz celog sveta: Meksika, Japana, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Finske, Norveške, Španije, Italije. Najveći broj filmova iz programa festivala sinhronizovan je na srpski jezik.

Povezana vest:  Završeno snimanje omnibus filma "Oktobar"

 

Kao i prethodnih godina, nezaobilazni deo KIDS FESTA u Beogradu biće i brojne radionice koje se održavaju u holu Dvorane doma sindikata. Pre, posle, i u pauzi između projekcija mladi gledaoci i gledateljke moći će da se se druže, uče i zabavljaju se učestvujući u predavanjima, prezentacijama i radionicama koje organizuju ambasade, republičke i nevladine organizacije, škole plesa, sportova, umetnosti.

Povezana vest:  Barak Obama odlikovao Stivena Spilberga i Barbru Strejsend

 

Među radionicama na ovogodišnjem dečijem filmskom festivalu su škola stripa „Politikinog zabavnika“ koju vodi jedan od naših najpoznatijih strip pedagoga, Vlada Vesović, kao i škola filma reditelja Darka Lungulova.

 

Evropska unija je 18. oktobar proglasila danom borbe protiv trgovine ljudima,  dok je Republika Srbija mesec oktobar proglasila mesecom borbe protiv trgovine ljudima. Ovogodišnje, šesto izdanje Dečijeg filmskog festivala daće svoj doprinos borbi protiv trgovine decom. U okviru radioničarskog programa festivala, „Save the Children“ i Centar za integraciju mladih organizovaće radionicu o bezbednim putovanjima i bezbednim migracijama.

Povezana vest:  Glumica Džulijet Luis povređena u saobraćajnoj nesreći

 

U Novom Sadu KIDS FEST se ove godine održava u periodu od 4. do 10. oktobra u hali „Spens“.

 

KIDS FEST je osnovan 2005. godine kako bi popularizovao filmsku umetnost i kvalitetnu zabavu za decu. Tokom prošlogodišnjeg, 5. KIDS FESTA, koji se održavao u Beogradu i još 20 gradova u Srbiji, KIDS FEST je posetilo oko 25. 000 gledalaca i gledateljki.