Darko_Lungulov

TV Film Daraka Lungulova na američkoj televiziji

 

Nagrađivani film „Tamo i ovde“ Darka Lungulova počinje danas da se prikazuje na američkom TV kanalu „Šoutajm“ (Showtime), koji ima 18 miliona pretplatnika i uz HBO je najvažniji filmski kanal u Americi, saopštila je autorska ekipa.

„Tamo i ovde“ biće prikazan 10 puta tokom juna i jula na kanalu, koji stoji iza popularnih serija kao što su „Dekster“, „Kalifornikacija“, „Bolničarka Džeki“.

Povezana vest:  Filmski hit sa Kanskog festivala otvara tradicionalni Zemun Fest

Lungulov film je do sada otkupljen za prikazivanje u 15 zemalja: SAD, Nemačka, Švajcarska, Austrija, Grčka, Turska, Izrael, Severna Koreja, Argentina, Čile, Urugvaj, Paragvaj, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Makedonija .

Sa uspehom je prikazivan u bioskopima u SAD, Nemačkoj, Grčkoj, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Učestvovao je na više od 40 festivala na kojima je dobio 16 nagrada, među kojima se izdvajaju priznanja u Njujorku, Ženevi, Orlandu, Japanu. Dobitnik je i 10 domaćih nagrada.

Povezana vest:  Con film ekskluzivni zastupnik Filmbanmedia licenci za filmove

Lungulov uveliko priprema snimanje svog sledećeg filma „Spomenik Majkl Džeksonu“ koje bi trebalo da počne krajem godine. To je mračna komedija o večitom sanjaru koji dolazi na ideju da „spase umiruću srpsku varošicu izgradnjom spomenika Majklu Džeksonu“.

Ovaj projekat je do sada podržan od MEDIA fonda Evropske unije, SEE (South Eastern Europe) Cinema Network Fonda, fondova grada Beograda i Vojvodine.

Povezana vest:  Kejt Vinslet nepovređena u požaru na Karibima