Con film, jedan od vodećih filmskih distributera u regionu, potpisao je ugovor o zastupanju kompanije Filmbankmedia. Reč je o licenci za prikazivanje filmova na svim javnim površinama. Na taj je način Con film postao službeni licencor za javno prikazivanje filmova velikih holivudskih kompanija koje uključuju Sony Pictures, Warner Bros, Walt Disney, 20th Century Fox i mnoge druge. Ugovor se odnosi na javno prikazivanje filmova sa DVD i Blu-ray diskova i to u svim državama regiona – Srbije, Crna Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Makedonije.

Dosadašnja praksa dobijanja legalnih prava na prikazivanje filmova na javnim površinama i različitim atraktivnim mestima tokom održavanja posebnih događaja bila je izuzetno komplikovana zbog toga što se za svaki film trebalo da se traži odobrenje producenta tog filma. Upravo zato su mnoge kompanije i organizacije ili odustajale od javnog prikazivanja filmova ili radile to ilegalno uz veliki rizik visoke novčane kazne. Con film potpisanim ugovorom s kompanijom Filmbankmedia ostvaruje pravo na prikazivanje filmova upravo na ovakav način što ceo proces izuzetno pojednostavljuje. Od danas ukoliko neko želi da prikaže film u javnoj ustanovi ili na javnoj površini dovoljno će biti da se obrati Con filmu.

Povezana vest:  ONE DIRECTION U BIOSKOPU CINEPLEXX DELTA CITY

Katalog filmova koji je obuhvaćen ugovorom je impozantan. U njemu se nalaze skoro svi filmovi velikih holivudskih kompanija snimljenih od ranih 30-ih godina prošlog veka pa sve do najnovijih blokbastera iz ove godine. Neki od najatraktivnijih naslova su : „Kazablanka“, „2001: Odiseja u svemiru“, „Ben Hur“, „Titanik“, „Gospodar prstenova“, „Osvetnici“ i  mnogi drugi.

Povezana vest:  OKUPIRANI BIOSKOP ZATVARA BELDOCS

Svi zainteresirani mogu da se jave na adresu [email protected] i realizuju svoje javno prikazivanje filmova već sutra.

Filmbankmedia je kompanija koja se isključivo bavi distribucijom filmova holivudskih, bolivudskih i nezavisnih filmova za javno prikazivanje u preko 100 zemalja sveta, a sada to uključuje i sve države na Blkanu. Javno prikazivanje uključuje prikazivanje filmova u hotelima, bolnicama, tržnim centrima, autobusima, filmskim klubovima, bioskopima kao i na javnim površinama kao što su parkovi ili trgovi. Drugim rečima radi se o pravima za prikazivanje filmova svuda osim u privatnim kućama i stanovima.

Povezana vest:  Evropljani vole Froda i prijatelje

Ugovor s kompanijom Filmbankmedia početak je novog poglavlja u radu Con filma i proširivanje delatnosti na područje u kom je firma već pokazala uspešnost i profesionalnost.