Angelina Jolie Brad PittBred Pit pozdravio Anđelininu „apsolutno herojsku“ odluku

Nakon što je jutros holivudska glumica Anđelina Džoli obelodanila da je uradila dvostruku mastektomiju iz straha da bi zbog porodične genetske mutacije mogla da, kao i njena majka oboli od raka dojke, njen partner Bred Pit javno je pozdravio njenu hrabrost.
-Bio sam neposredni svedok te odluke i smatram da je Anđelinin izbor, kao i izbor mnogih drugih žena, apsolutno herojski. Zahvaljujem se lekarskom timu na nezi i pažnji. Sve što želim je da Anđelina ima dug život u zdravlju, sa mnom i našom decom. Ovo je srećan dan za našu porodicu – kazao slavni glumac.
Nekoliko poznatih ličnosti, poput pevačice Šeril Krou i TV voditeljke Đulijane Rančić, koje su i same u prošlosti vodile bitku sa rakom dojki, takođe su izrazile svoje divljenje Anđelini Džoli.
Anđelina je u pismu objavljenom u „Njujork tajmsu“ objasnila da se na operaciju odlučila nakon što su lekari procenili da postoji 87 odsto šansi da oboli od raka dojke i 50 odsto od raka jajnika.
Među poznatim ličnostima koje su se izborile sa ovom opakom bolešću su i australijska pevačica Kajli Minog, kojoj je rak dojke otkriven 2005, njena zemljakinja i koleginica Olivija Njutn-Džon, pop pevačica Anastasija i glumica Džeklin Smit, zvezda TV serije „Čarlijevi anđeli“.

Povezana vest:  Vesli Snajps počeo izdržavanje zatvorske kazne