sprint lainssccak selektor fatovic i kujundzicKUGLANJE
Kujundžić vicešampin sveta, Lainščaku bronza

Alen Kujundžić, mladi srpski kuglaš osvojio je vicešapmionsku titulu u sprintu na Šampionatu sveta u Zalaegersegu u Mađarskoj, dok je njegov drug iz reprezentacije David Lainščak prigrlio bronzu!
Kujundžića je u finalu posle „zlatnih kugli“ pobedio hrvatski reprezentativac Dinko Kasumović 22:17. U setovima je bilo 1:1 (98:88, 93:101). Kujundžić je oborio sedam, pet i pet, hrvatski reprezentativac sam, pet i devet čunjeva…
U polufinalu sastali su se Kujindžić i Lajnščak i poebedio je Kujundži sa 2:0 (102:94 i 95:91). U četvrtfinalu Lainščak je eliminsao Goreckog iz Češke. Posle 1:1 u setovima (99:101 i 101:90) Lainščak je u tri dodatne kugle oborio 23 čunja, Čeh 15 i srpki reprezentativac je prošao u polufinale odmah obezbedivši i bronzu.
Kujundžić je u četvrtfinalu takođe na „zlatne kugle“ ( i to dva puta po tri) pobedio Rumuna Surda. Meč je završen 1:1 (107:80 i 98:94). U prve tri dodatne kugle bilo je 16:16 (Rumun pet, dva i devet čunjeva, Kujundžić tri, osam i pet). U drugom doigravanju Rumun je oobiro četri,šest i osam čunjeva, ukupno18 a Kujundžić sedam, osam i osam, ukupno 23 i prošaa u polufinale.
Od kuglašica u sprintu najdalje je došla Vesna Boškov koji je u četvrtfinalu eliminisala nekadašnjlj srpska reprezentativaka koja sada igra za Hrvatsku Milana Pavlic na „zlatne kugle“ 19:17. Boškov je rušila i tri hica tri, pet i osam čunjeva, Pavlic tri, sedam i devet…
Konačan plasman – sprint kadeti: 1. Dinkao Kasumović (Hravatska), 2. Alen Kujundžić (Srbija), dve bronze: David Lainščak (Srbija) i Đerđo Nađ (Mađarska).
Kadetkinje: 1. Mihalea Finkova (Slovačak), 2. Alena Bimber (Nemačka), dve bronze: Milana Pavlic (Hrvatska) i Renata Erdos (Rumunija).

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Takanaši najbolja i na Planici