fotografija iz filma Ja kad sam bila klinac bila sam klinkaDve nagrade u LA za dokumentarac Ivane Todorović

Na Festivalu filmova jugoistočne Evrope (SEEfest) u Los Anđelesu film „Ja kada sam bio klinac, bila sam klinka“ rediteljke Ivane Todorović, u produkciji Akademskog filmskog centra DKSG, osvojio je nagradu za najbolji kratki dokumentarni film, saopštio je danas Dom kulture Studentski grad.
Isti film dobio je i „No Limit Award“, nagradu u specijalnoj kategoriji koja se na ovom festivalu prvi put dodeljuje filmu iz regiona koji se bavi temom ljudskih prava LGBT populacije.
Film Todorovićeve prikazuje Gocu (39 godina), koja je transrodna osoba. Ona živi u Beogradu sa svojom nećakom, o kojoj brine od detinjstva.Voli svog dečka, iako je on ne poštuje. Ulicama Beograda hoda obučena kao muškarac, izlazi na pozornicu i priča svoju životnu priču.
Premijera je bila u februaru na festivalu u Berlinu, a prošlog meseca dobio je nagradu za najbolji domaći film na „Kratkom metru“.
Osmo izdanje Festivala filmova jugoistočne Evrope održano je u Los Anđelesu od 2. do 6. maja, na pet lokacija, a prikazano je 40 ostvarenja.

Povezana vest:  OSKAR 2016, Spisak glavnih dobitnika Oskara