Vuckovic fotoKONCERTI U SLAVU MUZIKE I HUMANOSTI
 
U čast obeležavanja Svetskog dana muzike (21. jun), posetioce Centra lepih umetnosti Guarnerius ovog vikenda očekuju koncerti koji će biti pravi praznik muzike, mladosti i humanosti, a predstaviće najbolje učenike beogradskih muzičkih škola.
U petak, 20. juna 2014. godine ugostićemo đake Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“,  najtalentovanije solo pevače iz klase prof. Maje Đokić, kao i mlade gitariste  iz klase prof. Milkice Ponjavić, a dan kasnije, u subotu 21. juna, i njihove kolege  sa odseka za solo pevanje Muzičke škole „Josip Slavenski“, iz klase prof. Vesne Opsenice.
Koncerti su deo humanitarnog ciklusa za pomoć ugroženim područjima „Prijateljske ruke preko vode“
Učenici MŠ „Vučković“ svoj koncert posvećuju prikupljanju pomoći za Obrenovac,  dok će njihovi drugari iz škole „Slavenski“, pevati za žitelje Lazarevca.
Zamolili bismo posetioce, da prilikom dolaska na koncert,  u kutiju za donacije ubace 200 dinara, a i veći prilozi su svakako dobrodošli.
Oba koncerta počinju u 20 časova i donose nam popularan program – najlepše arije i pesme  Mocarta, Pučinija, Rahmanjinova, Donicetija, Baha, Štrausa, Čajkovskog, Šumana,  kao i kompozicije za gitaru De Falje, Vilja Lobosa, Bariosa i Tarege.
Svi učesnici koncerata redovno beleže velike uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a njihove profesorke, sa dugim pedagoškim iskustvom, iznedrile su iz svojih klasa izuzetne umetnike, koji su danas značajna imena na domaćoj, ali i evropskoj muzičkoj sceni.
O rezultatima pedagoškog rada prof. Maje Đokić, najbolje svedoče mnogobrojne nagrade njenih učenika sa domaćih i međunarodnih takmičenja, a samo u ovoj školskoj godini osvojili su deset prvih, četiri druge i jednu treću nagradu. Učenici prof. Maje Đokić, nastavljaju uspešno bavljenje muzikom kroz dalje muzičko obrazovanje, kako kod nas tako i u inostranstvu.
Za profesorkom gitare Milkicom Ponjavić je 11 godina pedagoškog rada i više od 120 nagrada koje su njeni đaci osvojili na uglednim takmičenjima, uz brojne koncertne aktivnosti i snimanja za radio i televiziju. Tokom ove godine, njeni učenici su osvojili dva laureata, tri prve, tri druge i dve treće nagrade na međunarodnim takmičenjima.
Profesorka Vesna Opsenica uz veoma bogatu izvođačku karijeru, ispunjenu nagradama, brojnim koncertima i saradnjama sa velikim imenima međunarodne muzičke scene, izuzetno je cenjena i uspešna i kao pedagog. Njeni diplomci osvajaju najviše nagrade na takmičenjima, a neki se danas aktivno bave i vokalnom pedagogijom. Studenti iz njene klase na Akademiji lepih umetnosti nastavili su usavršavanje na prestižnim školama širom Evrope, uz uspehe na sceni i takmičenjima.
Povezana vest:  Novi roman Jelene Bačić Alimpić "Kletva" u prodaji od 25. aprila