Knjiga Srednje pečen, instant bestseler Njujork Tajmsa, usledila je posle naslova Poverljivo iz kuhinje i prati Bordejnov razvoj od šegrta do svetskog putnika i profesionalnog degustatora hrane i pića. Tokom ove avanture, on nas upoznaje sa svojim najintimnijim sećanjima, najdubljim dilemama i priznanjima, sa činjenicom da ga je očinstvo promenilo iz korena…

Na samom početku knjige, u momentu kada Bordejn podiže zavesu, na sceni zatičemo jedno krajnje konspirativno okupljanje, nešto poput mafijaškog zbora u kasne noćne sate, sa prizvukom tajne večere… Samo što su za stolom najpoznatiji šefovi najprobranijih svetskih kuhinja a na delu je, ni više ni manje, do moderna gastronomska revolucija! Gađajući, kao i obično, u sam centar, Bordejn se fokusira na najznačajnija imena kulinarskog i ugostiteljskog biznisa, uključujući Dejvida Čanga, kulinarsku zvezdu u usponu, uvaženu Alis Voters, učesnike šou programa Top Chef i mnoge druge…

Povezana vest:  "Tečni kristal", antologija srpskog mikroeseja XX veka Zorana Bognara

Njegovi stavovi su čvrsti, njegove simpatije i antipatije su formulisane jasno i glasno, a strast sa kojom govori o životu, putovanjima, televizijskim magnatima i producentima, industriji iz koje potiče, kolegama, kuvarima i pre svega o hrani ovu knjigu preporučuje kao vrhunsko delo kulinarske pornografije.