Dodeljene nagrade Trećeg Jesenjeg pozorišnog festivala Emira Kusturice uz podršku NIS-a

///Dodeljene nagrade Trećeg Jesenjeg pozorišnog festivala Emira Kusturice uz podršku NIS-a

Dodeljene nagrade Trećeg Jesenjeg pozorišnog festivala Emira Kusturice uz podršku NIS-a

Na Mećavniku je večeras proglašenjem najboljih zatvoren Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice koji se treću godinu zaredom održava uz podršku kompanije NIS.

Žiri koji su činili glumica Anica Dobra, reditelj Nikita Milivojević i dramski pisac Maja Todorović doneo je odluku o najboljim učesnicima festivala. Nagradu „Zlatni list“ za najboljeg glumca odneo je Nikola Šurbanović sa Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda. Nagrada za najbolju glumicu pripala je Anastasiji Klimuškinoj sa Državne pozorišne akademije iz Jaroslavlja iz Ruske Federacije, dok je „Zlatni list“ za najbolju režiju pripao Rastislavu Ćopiću sa Fakulteta dramskih umetnosti. Najboljom predstavom proglašen je komad „Dok čekamo Godoa“ u izvođenju studenata Akademije umetnosti iz Novog Sada.

Povezana vest:  Stiven Hoking "Kratka povest mog života" u svim knjižarama Vulkan

Festival je zatvorila predstava „Crna kutija“, u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta.

Tokom trajanja festivala koji je održan 2. i 3. novembra, publika je imala prilike da uživa u predstavi „Kad bi Sombor bio Holivud“ u režiji Kokana Mladenovića. U takmičarskom delu programa nadmetali su se studenti Akademije umetnosti iz Beograda i Akademije umetnosti iz Novog Sada, kao i beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti. Pored studenata iz Srbije, na festivalu je ove godine prvi put učestvovala i Državna pozorišna akademija iz Jaroslavlja, čime je manifestacija dobila međunarodni karakter.

Povezana vest:  Januara u JDP tri predstave Zagrebačkog kazališta mladih

Kompanija NIS je treću godinu zaredom generalni sponzor Jesenjeg pozorišnog festivala. Pružanje podrške projektima iz oblasti kulture, nauke i obrazovanja, sa posebnim akcentom na razvoj mladih talenata, jedan je od strateških ciljeva kompanije NIS, koji se realizuju pod sloganom „Budućnost na delu“.

By | 2018-11-04T12:16:57+00:00 novembar 3rd, 2018|Kultura|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.